sannaveronicasvensson

Direktlänk till inlägg 11 juni 2018

Danmark - Tyskland - Sverige

Av Sanna Svensson - 11 juni 2018 19:30

Tre länder på samma dag, det var det vi hann med igår, haha. Jag tänkte sammanfatta lite hur var dag var igår, från början till slut. 


Vi började med att ställa klockan strax före sju så att vi skulle hinna med början som gick 07:40. Vi packade snabbt ihop vår väska och åt lite frukost och checkade ut. Och sen drog vi. Dock hade vi inte kollat ut vägen till färjan. Vi bodde som sagt vid hamnen, och trodde att det bara var att svänga ut från parkeringen och ställa sig i kön. Men icke. Vi hamnade på motorväg och fick åka någon mil innan vi kom till färjan. Och då fick vi såklart ta nästa som gick. Så kan det gå. 


Väl på färjan då. Den resan var drygt 40 min, så vi hann inte göra så jättemycket. Vi strosade runt lite och kollade på båten både inne och ute på däck. Det var så varmt ute och fint på sjön.


 



Väl i land i Tyskland åkte vi direkt till Bordershopen där vårt första stopp var. Vi hade innan spanat in vad som var billigast vart. Så på Bordershopen handlade bara lite av det vi skulle ha. Själva butiken innehöll i stort sätt bara sprit, sprit och sprit. Det fanns en del godis också, och lite annat smått och gott. Men överlag var det mest sprit. Vi tog det vi skulle ha, plus någon rolig grej och sen åkte vi för att hitta ett lunchstopp.


 


Lunchen blev en klassisk schnitzel med pommes i ett stånd utanför en matbutik. En söt liten gubbe serverade det och allt kändes bara så genuint mysigt. Vi fyllde på med energi och åkte sedan vidare mot nästa shop, Fleggaard (roligaste namnet någonsin).


Fleggaard var egentligen mer som en "vanlig" affär fast med ett systembolag inbyggt. Där handlade vi detså mer och vi fyllde, pinsamt nog, två vagnar med dryck. Men efter det här stoppet var vi klara med Tyskland, så vi rörde oss mot färjan som skulle ta oss tillbaka mot Danmark. Den missade med typ tre minuter så vi fick vänta i drygt 30 min innan vi kunde köra ombord på nästa. Där och då började vi resan tillbaka mot Sverige. Vi åkte 14:40 från Tyskland och var framme på hemadressen cirka 01:00. Då hann vi med ett kort matstopp, 30 min väntan i en bilkö och två färjor. Efter så många timmar i bil var man ganska mör och det var underbart att se Västerås-skylten igen. 


 


Tyvärr hade vi ju det värsta kvar, att bära upp allt. Somsamgt, det var sjukt jobbigt och den lilla, lilla energi som fanns kvar försvann där och då. 


Idag då. Då har vi börjat packa upp och ställa till rätta sakerna. Berget med cider har vi inte tagit hand om än, men allt det andra som vi köpte är uppackat. Vi har tagit det lite pö om pö för nog är man sliten. Vi har tupplurat lite idag, och det var så välbehövligt. 


   


Men det bästaste på hela dagen, det var när vi fick hämta hem vår älskade Keaton. Han har ju varit på pensionat under tiden som vi har varit borta. Och trots att vi vet att han har det bra där, så var det väldigt skönt att få hem honom. Och det tyckte nog han med, så mycket som han hoppade och pratade med oss när vi kom. Sen vi kom hem har han sovit och varit nära oss hela tiden. Vi var ut på vårt fält och promenerade och det var nog skönt för oss alla tre. 


Nu ikväll ska vi åka och handla för att återställa ordningen här hemma ännu lite mer. Sen väntar nog en film i soffan samtidigt som vi ska provsmaka någon av dom cidrar vi har köpt. 


Sådärdå, då var bloggen uppdaterad om vår tripp. På återseende så länge!


 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sanna Svensson - Torsdag 15 feb 21:07

En solig morgon på väg till jobb på annan ort. Vi fick göra en räddningsinsats av vår bro som höll på att rasa när snön smälte. Det var längesen jag kände sån stress som när vi hörde att spikarna centimeter för centimeter drogs ut från hus...

Av Sanna Svensson - Fredag 19 jan 20:03


Och en god frukostmacka åts i solskenet långt inne, borta från kylan. ...

Av Sanna Svensson - Måndag 15 jan 15:46

Den här helgen hann knappt börja innan den slutade kändes det som. Jag gissar att det var för att heeela lördagen spenderades i curlinghallen. Vi har ett tjejlag anmält till division 2-spel. Så i helgen var första sammandrabbningen. Det blev en inten...

Av Sanna Svensson - Måndag 8 jan 12:57

2023. Dags för årets sammanfattning av året som passerat. Eftersom jag varit så himla dålig på att blogga det här året så känns en sammanfattning absolut aktuell. 2023 har innehållit det mesta. Mellanmjölk men främst djupa dalar och höga toppar. Et...

Av Sanna Svensson - 24 december 2023 02:00


Vår jul i år blev inte som tänkt. Influensa som först slog till mot Marcus och sen mig. Det blir så ibland. Jag hoppas att ni alla får en fin jul! ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15 16 17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards