sannaveronicasvensson

Alla inlägg under juni 2018

Av Sanna Svensson - 16 juni 2018 20:34

Hej på er alla. Har ni en bra lördag? Jag hoppas det. Det har iallafall jag haft.


Den började med att jag sov typ 11 timmar. Vi gick och la oss vid 24 ungefär. Sen typ 05 i morse så gick Marcus upp eftersom han skulle upp och jobba. Jag låg kvar, utan att ens märka att han drog. Sen ställde jag klockan vid 10, men gick inte upp förens vid 11. Så skapligt trött. Då iallafall, duschade jag och fixade mig inför en dejt med bästa Denice. Vi hade bokat att vi skulle luncha på Rose Garden, ett ställe som har typ thai/kinabuffé. Så gott. Vi satt ute och åt och snackade massa. 


Efter vi ätit gick vi på stan och handlade lite. Jag köpte tvål hem och sen en vit sommartopp. Så tjusig. Det fanns så himla mycket fint på HM, där jag köpte den. Jag skulle kunna ha handlat upp halva butiken utan problem. Sen köpte vi en god juice och åkte sedan hem till mig där hon släppte av mig. Marcus kom hem precis när vi satt där i bilen och snackade lite till. 


 

(opersonlig bild från HM, men aja)


Väl inne igen la vi oss på en gång, och vilade i typ en timme. Sen drog han i väg för att ha grillkväll med några av sina kollegor. Jag tänkte först vila lite till men tog sig sedan ut på en promenad/löptur med Keaton. Och väl hemma igen så gjorde jag lite övningar för mage och rumpa. Medan jag ändå var på språng så gick jag till Coop och köpte melon och apelsiner. För imorgon vill jag banne mig ha en riktig dröm-smoothie till frukost. Och kanske färskpressad juice. Mums. 


Efter att jag kom hem från Coop har jag ätit lite middag och sen duschat. Micrad köttfärssås med tacosås och tacochips serverades här. Haha, det kan aldrig bli för mycket taco. Nu ska jag lunka på lite innan Marcus kommer hem igen och kör mig till jobbet. Sista natten på ett tag väntar nu. Jag är typ taggad på att jobba för att jag ska kunna få gå hem någon gång och sova. 


Det var min lördag det. Puss så länge. 

Av Sanna Svensson - 15 juni 2018 14:41

Som jag älskar smoothie!! Det är den frukosten som alltid funkar, alla dagar. Tänk att jordgubbar, banan och ananas kan bli så gott.

Av Sanna Svensson - 14 juni 2018 17:41

Det känns som att jag automatiskt blir sämre på att blogga när jag jobbar natt. Trots att det känns som att jag har mer tid över då, så blir det inte av. Jag skulle tro att det är för att man är så pass trött mellan passen

Hur som helst. I natt jobbar jag sista natten av tre. Jag ser framemot att få den avklarad och att få vara ledig typ 1,5 dygn innan en natt till väntar.

Från att jag vaknade tills nu har jag inte gjort något särskilt. Myst med Marcus, ätit frukost och kört han på jobbet. Nu har jag nyss lämnat nyckeln till mäklaren som har hand om Amandas visning, som sker i skrivande stund. Planen nu är att slänga in en tvättmaskin och sen städa i köket. Vi hade Asef på middag igår och mannen min har inte behagat att plockat undan disken. Uppskattat.

Sen ska jag säkert vila lite innan det är dags att dra till stationen.


Det är tur att han är bra på andra saker <3

Av Sanna Svensson - 11 juni 2018 20:03

Letar du efter en fin 1:a i Västerås? Eller är du bara nyfiken på hur en 1:a här kan se ut. Oavsett så tycker jag att du ska hoppa in och kolla här eller genom att trycka på bilden! Amandas lägenhet är till salu och kolla bara så fin den är. 


 

Av Sanna Svensson - 11 juni 2018 19:30

Tre länder på samma dag, det var det vi hann med igår, haha. Jag tänkte sammanfatta lite hur var dag var igår, från början till slut. 


Vi började med att ställa klockan strax före sju så att vi skulle hinna med början som gick 07:40. Vi packade snabbt ihop vår väska och åt lite frukost och checkade ut. Och sen drog vi. Dock hade vi inte kollat ut vägen till färjan. Vi bodde som sagt vid hamnen, och trodde att det bara var att svänga ut från parkeringen och ställa sig i kön. Men icke. Vi hamnade på motorväg och fick åka någon mil innan vi kom till färjan. Och då fick vi såklart ta nästa som gick. Så kan det gå. 


Väl på färjan då. Den resan var drygt 40 min, så vi hann inte göra så jättemycket. Vi strosade runt lite och kollade på båten både inne och ute på däck. Det var så varmt ute och fint på sjön.


 



Väl i land i Tyskland åkte vi direkt till Bordershopen där vårt första stopp var. Vi hade innan spanat in vad som var billigast vart. Så på Bordershopen handlade bara lite av det vi skulle ha. Själva butiken innehöll i stort sätt bara sprit, sprit och sprit. Det fanns en del godis också, och lite annat smått och gott. Men överlag var det mest sprit. Vi tog det vi skulle ha, plus någon rolig grej och sen åkte vi för att hitta ett lunchstopp.


 


Lunchen blev en klassisk schnitzel med pommes i ett stånd utanför en matbutik. En söt liten gubbe serverade det och allt kändes bara så genuint mysigt. Vi fyllde på med energi och åkte sedan vidare mot nästa shop, Fleggaard (roligaste namnet någonsin).


Fleggaard var egentligen mer som en "vanlig" affär fast med ett systembolag inbyggt. Där handlade vi detså mer och vi fyllde, pinsamt nog, två vagnar med dryck. Men efter det här stoppet var vi klara med Tyskland, så vi rörde oss mot färjan som skulle ta oss tillbaka mot Danmark. Den missade med typ tre minuter så vi fick vänta i drygt 30 min innan vi kunde köra ombord på nästa. Där och då började vi resan tillbaka mot Sverige. Vi åkte 14:40 från Tyskland och var framme på hemadressen cirka 01:00. Då hann vi med ett kort matstopp, 30 min väntan i en bilkö och två färjor. Efter så många timmar i bil var man ganska mör och det var underbart att se Västerås-skylten igen. 


 


Tyvärr hade vi ju det värsta kvar, att bära upp allt. Somsamgt, det var sjukt jobbigt och den lilla, lilla energi som fanns kvar försvann där och då. 


Idag då. Då har vi börjat packa upp och ställa till rätta sakerna. Berget med cider har vi inte tagit hand om än, men allt det andra som vi köpte är uppackat. Vi har tagit det lite pö om pö för nog är man sliten. Vi har tupplurat lite idag, och det var så välbehövligt. 


   


Men det bästaste på hela dagen, det var när vi fick hämta hem vår älskade Keaton. Han har ju varit på pensionat under tiden som vi har varit borta. Och trots att vi vet att han har det bra där, så var det väldigt skönt att få hem honom. Och det tyckte nog han med, så mycket som han hoppade och pratade med oss när vi kom. Sen vi kom hem har han sovit och varit nära oss hela tiden. Vi var ut på vårt fält och promenerade och det var nog skönt för oss alla tre. 


Nu ikväll ska vi åka och handla för att återställa ordningen här hemma ännu lite mer. Sen väntar nog en film i soffan samtidigt som vi ska provsmaka någon av dom cidrar vi har köpt. 


Sådärdå, då var bloggen uppdaterad om vår tripp. På återseende så länge!


 


Av Sanna Svensson - 11 juni 2018 01:53

Klockan börjar nära sig 02 och vi är äntligen framme i Västerås igen. All sprit, typ 300kg, är uppburen och vi har absolut insett att vi kommer anlita flyttfirma när vi ska flytta.

Just nu sitter jag på en stol och dricker vatten och försöker sluta eftersvettas. När det har lyckats blir det en kaaall dusch och sen direkt hopp i säng. Det har jag längtat efter.

Av Sanna Svensson - 9 juni 2018 21:48

Jag tänkte slänga in en uppdatering här, för nu funkar äntligen appen som den ska igen.

Som bekant är vi påväg till Tyskland, och ja, det är för att köpa gott att dricka, haha. I skrivande stund har vi kommit till Rödby i Danmark, där vi ska sova en natt. Och jag tänkte skriva om resan hittills.

Den drog igång vid 08 imorse, då vi packade ihop det sista och fixade frukosten innan vi drog iväg i den vita faran.

Vi tog vårt första stopp i Ödeshög, av alla ställen. Marcus såg att det fanns en chokladfabrik-och butik där, och eftersom vi gör det här som en mini-semester så hoppade vi in där. Där hade dom vanligt lösgodis men även sina nötter och mandlar med choklad och olika smaksättningar. Vi handlade en påse choklad och som vi smaskade på i bilen. Och det var typ den godaste nötchokladen vi ätit. Mums.


Haha, vi hann sen bara drygt två mil innan vi tog nästa stopp. Vi såg att vi skulle åka förbi Gränna. Och hallå, man måste ju ha köpt polkagrisar i Gränna någongång. Och sen är vi ju godisråttor. ;) Men Gränna var absolut värt ett stopp för det var tametusan den mysigaste staden jag sett på länge. Staden var byggt i en backe, med ett berg på ena sidan och med sjön på andra sidan. Det är svårt att förklara, men det var så härligt. Och mysigt!! Massa små butiker och polkagris-affärer i varje hörn. Vi köpte en del polkagrisar, både till oss och till våra nära och kära.


Efter godis-stopp nummer 2 åkte vi en liten stund till innan vi stannade för lunch. Vi hade fixat pastasallad att ta med så vi käkade det på en mysig rastplats.


Efter det brassade vi vidare mot Helsingborg och färjan. Efter lite förvirring på plats i Helsingborg så kom vi på färjan. Och vi checkade nog in som sista bil för typ en minut efter att vi hade stannat på lossade båten från kajen. Så bättre än så kunde det inte ha blivit. Den färjan tog bara 20 minuter att åka, och sen var vi plötsligt i Danmark.


I Danmark hade vi ungefär två timmars körtid. Och det gick smärtfritt. Eller jag satt bredvid och sov halva vägen, så det är klart att det gick bra, haha. Jag har bara varit i Danmark en gång innan, över dagen, så det var lite kul att se hur det ser ut i vårt grannland. Det var ju mest platt och åkrar, men ändå fint på något sätt.

Tillslut kom vi fram till Rödby, där vi nu ska sova. Vi tog ett snabbt stopp på matbutiken där vi köpte lite chips och cider som vi nu sitter och provsmakar. Det är så vi ska veta vad vi ska köpa imorgon.

Iallafall, efter matbutiken fick vi får efterlängtade middag. Det var så gott! Vi tog en köttbit med pommes, sallad och beasås. Och det var nog precis vad vi behövde. Vi slickade rent tallrikarna, så gott var det.

Nu, efter provsmakningen, ska vi gå till hamnen och kika lite. Vi behöver röra på oss efter all bilåkning. Puss å hej så länge.

Av Sanna Svensson - 8 juni 2018 22:56

 


När konfettin ligger tät på marken, lukten av alkoholen känns överallt och musik spelas från varje hörn. Då saknar jag min egen studentdag. Den var perfekt från början till slut. Jag hoppas att alla studenter känner lika idag. 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15 16 17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv


Skapa flashcards