sannaveronicasvensson

Alla inlägg under oktober 2018

Av Sanna Svensson - 15 oktober 2018 12:16

Nu är vi hemma igen efter en minisemester uppe i Skanderåsen där vi firade Marcus gudmor Christina, som hade 50-års kalas. Vi tog vårat pick och pack och satte oss i bilen på lördag morgon. Först lämnade vi Keaton på pensionat, och sen drog vi iväg. Vårt första stopp blev på Tönnebro där vi åt lunch. Det kändes lite "konstigt" att vi inte skulle åka utomlands, för det är annars det som jag förknippar Tönnebro med. 


 


Sen gasade vi vidare längs med E4:an. Vi svängde in i landet vid Hudiksvall. Och några mil senare kom vi in i Ljusdal och Färila. Och helt plötsligt var det plöstligt bara svart och bränt längs dikeskanterna. Från ingenstans så var vi i området där det brann i somras. Usch. Jag fick en sån olustig känsla i magen. Vi åkte kilometer efter kilometer, och till och från så var det bara bränt och åter bränt vid vägen. Marcus såg också en vägskylt som var svedd av värmen. Rätt som det var såg vi något hus, som bara var meter ifrån där som elden slutat att brinna. 


Vi åkte mitt på ljusa dagen och bränderna är sedan länge släckta. Men det kändes ändå lite som att vara inne i en skräckfilmsscen. Jag försöka föreställa mig hur det måste ha varit där när det brann. Att man åker på en väg som är omringar av eld. Eld, värme och massor av brinnande träd. Mardröm. 


     


Tillslut kom vi iallafall fram till Skanderåsen där både Christina bor och som var platsen där festen skulle äga rum. Vi sov också över där. Och vilken rofylld plats sen då. Man såg vatten några hundra meter bort, djur gick lösa på gården och man hörde kossor råma i bakgrunden. Jag, Marcus, Jesper och Linda bodde i världens mysigaste stuga. Så fräsch och fin, men gammalt inredd. 


Vi kom fram cirka 16:30 och födelsedagsmiddagen började 18:00. Så det var ungefär bara att slänga in väskorna i stugan och börja fixa sig. För sen var det dags för middag, tal och musikquiz. Jag tog bara två bilder från middagen, en suddig bild på förrätten och en bild på  dukningen. Så jag har inte så mycket att visa. 


Middagen bestod av en laxröra med bröd till förrätt. Allt möjligt till varmrätt, men där ledordet var närproducerat. Det var regnbåge, kött, sallad, potatisgratäng och ostar från gården, för att ge några exempel. Och till efterrätt var det tårta. Allt smakade så himla gott. Vällagat och ja, ljuvligt. Till det dracks det några glas vin. Och till maten serverades det också massor av skratt, tal och sång. Det var längesen jag hade en sån mysig kväll kan jag ärligt säga. 


     


Dagen efter så klev vi upp vid 9 ungefär. Efter allt för få timmars sömn. Men Christina serverade brunch och då gäller det att vara på tårna, för den brunchen hade jag inte för någonting i världen velat missa. Det var paj, våfflor och köttbullar för att nämna en del. Det var också första gången som vi var där, så vi kollade runt lite och jag spanade in deras ascoola tupp och hönor. Se själva! 


 


Sen var det återigen dags för att hoppa in i bilen och köra hemmåt. Vi stannade till i Sveg en timme ungefär, så jag hann kramas lite med mamma och Lucas. Men sen gick resan vidare och vid 21:00 ungefär var vi hemma igen. Trötta. Väldigt trötta. Med lite plattare rumpa efter allt bilåkande. Men också väldigt tillfreds efter en mysig helg. 


Marcus stackaren började jobba tidigt i morse, men jag själv sov till strax efter 9. Sen dess har jag ätit en god frukost som fick mig helt på banan igen. Sen har jag inte alls gjort mycket mer än att ha chillat i soffan och plockat ur en diskmaskin. Nu ska jag dock platta mitt hår och äta lunch. När Marcus slutar 13:30 ska vi åka och hämta hem Keaton. Det är så tomt här hemma utan honom. 


 


Av Sanna Svensson - 12 oktober 2018 20:02

Jag älskar att jag har gjort en adventskalender och slagit in dom första julklapparna. Det här är en underbar tid. <3

Av Sanna Svensson - 9 oktober 2018 21:47

Hej på er.
Usch, vad mina ögonlock börjar bli tunga nu. Jag sover ofta ganska oroligt när klockan står på 05:20. Vaknar flera gånger och kollar på klockan och har mig. Det är säkert en rädsla att försova sig, trots att det nog aldrig har hänt. När jag tillslut kliver upp i gryningen så brukar jag känna mig pigg, men jag känner nu att kroppen behöver sömn.

Jag har också hållt igång typ hela dagen, det sätter sina spår. Jag började med jobb (såklart, annars hade jag aldrig gått upp så tidigt) fram till 15 ungefär. Då blev jag hämtad av Marcus och vi hann träffas i nästan en timme, innan han åkte till jobbet. Lyx. Då roade jag mig med att skära upp övermogna bananer och frysa in. Världens bästa knep, alla dagar i veckan.

Vi köper alltid maaaassa bananer när det är på extrapris. Ibland går alla åt, ibland inte. Oftast inte, eftersom vi båda vill att dom ska bara nästintill grönaktiga. När dom passerat det stadiet tycker jag att dom blir lite mosiga. Så då slantar vi upp dom, och fryser in dom i påsar. 1-2 bananer i varje påse. Perfekt att ta fram och slänga i en smoothie eller att göra glass av. Jag tror att vi har en halv låda i frysen med frysta bananer.


Efter banandelningen pratade jag lite med mamma innan vi båda bestämde oss för att gå ut och gå, på varsitt håll. Jag och Keaton knatade på en sväng i stormen innan vi gick hem igen (no shit). Väl hemma gjorde jag lite styrkeövningar och Keaton åt godis.

Sen fixade jag lite med Lucas julkalender och efter det blev det micrad älggryta till middag framför gårdagens Paradise Hotel. Efter det har jag plockat lite här hemma. Vi åker iväg till helgen, och det är alltid skönare att lämna och komma hem till ett fint hem.

Nu ska jag eventuellt hålla mig vaken tills Marcus kommer hem. Sen blir det hopp i säng för att samla ihop energi till morgondagen, som kommer spenderas i Fagersta.

Av Sanna Svensson - 7 oktober 2018 15:10

Vilken härlig morgon och förmiddag det här har varit hittills. Marcus åkte som sagt iväg till jobbet i gryningen, och jag låg kvar i sängen fram till 8:30 ungefär. Sen gick jag upp och vaknade till framför teven samtidigt som jag drack en god smoothie.

Sen pratade jag i telefon med mamma en stund, innan jag bytte om för att ta en promenad. Vi sken ikapp med solens härliga strålar, även om det blåste rätt kallt om öronen.


Nu har jag för en stund sen ätit lunch, och vilat lite på maten framför Kurt Wallander. Efter det tog jag en dusch, och nu har Marcus precis kommit hem. Vad vi ska göra sen det vet jag inte.

Av Sanna Svensson - 6 oktober 2018 12:37

Lördag och helg! För mig känns det nästan som att jag kliver på min helg idag när jag slutar jobbet, för jag är ledig söndag och måndag. Man har en lite speciell vardag när man jobbar som jag gör. Men det känns himla skönt att bara jobba en helgdag. Och något som jag vet kommer kännas VÄLDIGT skönt är imorgon bitti, klockan 05:20 ungefär. Då måste Marcus åka till jobbet. Och jag kan ligga kvar i godan ro. 


När jag får sluta idag ska jag åka och plocka upp Marcus och sen ska vi åka hem till våran lilla bebis. På helgerna har vi som rutin att äta något mellis när vi kommer hem, och sen vila en timme. Ibland längre. ;) Jag skulle bli förvånad om det inte blir så idag. Senare på eftermiddagen ska vi säkert också spela vårt nya spel, Mario Party, och laga en god middag - kött, potatis och pepparsås. Blir brare. 


Det var allt jag hade för nu. Ha en fin helg alla. <3

Av Sanna Svensson - 4 oktober 2018 21:55

Hej på er, och hoppas att ni alla har haft en bra Kanelbullensdag med många bullar. Jag har ätit en kanelbulle på jobbet och sen en bit kanelbullekladdkaka som Marcus bakat. Så både enligt tradition och med en liten tvist.

Förutom att fika, vad har jag gjort idag då?
Till och börja med så har jag jobbat. Tredje tidiga dagen och jag var tröttare än tröttast när klockan ringde. Tidigare två dagar har jag varit oförskämt pigg. Men idag, då slog det tillbaka.

Eftersom jag var så trött, och vi hade lugnt, så frågade jag om en timmes semester sista timmen, och den gick faktiskt igenom! :D Så jag fick sluta redan 15:15. Så skönt. Jag blev upplockad av Marcus, så vi hann fika innan han åkte på jobbet. Annars hade vi helt gått om varandra idag.

Jag började med att vila en timme ungefär. Väldigt skönt. Sen bytte jag om och gick ut för att röra lite på fläsket. Och då hade det såklart börjat regna, haha. Jag gick några kilometer i ett motionsspår som finns i närheten, och så gjorde jag några övningar på utegymmet. Allt var jätteblött så det blev mycket mindre gjort än tänkt.

Sen väntade middag i soffan framför Mr Wallander. Helt okej middagssällskap. Och sen pratade jag med en annan Mr, pappa. Så jag har haft väldigt bra sällskap idag ändå, trots att Marcus jobbar.

I skrivande stund håller jag på att grädda en tredje variant av en bulle, pizzabulle. Vi hade ett pizzakit i kylen som fick bli mellis istället för middag. Det är ju något speciellt med pizzabullar. Det är nostalgi och underbart mumsigt.

Av Sanna Svensson - 2 oktober 2018 09:55

Nu har jag nyss tagit ett steg närmare att bli vuxen. Jag har sökt två kurser till våren.

Jag känner just nu att jag står lite och stampar. Jag vill vidare och jag vill lära mig mer. Att ständigt utvecklas och få nya erfarenheter på alla plan är något jag anser vara viktigt för mig. Så nu är ansökan inskickad. Det dröjer ju någon månad innan jag får veta om jag har blivit antagen eller inte, men första steget är iallafall gjort nu.

Jag har somsagt sökt nedanstående kurser. OM jag blir antagen kommer jag bara att läsa en av dom, och samtidigt fortsätta att jobba heltid.

Jag vet inte alls vad jag ska vänta mig. Om det är lätt eller svårt att komma in? Hur det är att plugga på distans? Hur är det att plugga på högskola/universitet över huvudtaget? Många frågor och svar som förhoppningsvis kommer att visa sig med tiden. Jag har en väldigt ödmjuk inställning till det. Blir jag inte antagen så är det så. Blir jag antagen, men känner att det inte går ihop med livet så kommer jag hoppa av. Det är inte mer med det. Men det är klart. Samtidigt så kommer jag hålla tummarna, gömda i fickan. För jag hoppas såklart att jag kommer in. Det hade varit så spännande.

Av Sanna Svensson - 1 oktober 2018 22:51

Idag har jag haft min sista lediga dag av... många! Det känns faktiskt ovant att jobba imorgon. Framförallt kommer det vara tufft att ställa klockan på 05:20 igen. Men jag tycker att min sista lediga dag har varit bra. Och jag fick lite höstsol på mig. Det har varit lite dåligt med det dom här dagarna.

Jag började med att tvätta tre maskiner. Sen blev det chill i soffan med lite Solsidan. Efter det bestämde jag mig för att baka bröd. Jag har tröttnat på det mesta köpe-brödet och hembakat är ju 1000 gånger godare, så jag gjorde ett långpannebröd.


När det var både färdigjäst och färdiggräddat tog jag mig en promenad med Keaton. Vi gick våran vanliga runda på fältet. Och solen sken ikapp med oss. Underbart.


Väl hemma igen började jag kolla på lite TV, innan jag började att förbereda middagen. Och poff, så var klockan 17:30 och Marcus kom hem. Vi käkade och sen kollade vi på Love Island. Efter det gick vi ut på en promenad.

Och nu kollar vi på Paradise Hotel. När det är slut blir det hopp i säng.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards