sannaveronicasvensson

Direktlänk till inlägg 6 december 2018

Semesterdag 12. Turister i New York

Av Sanna Svensson - 6 december 2018 06:29



Igår gjorde vi verkligen stan. Vi gjorde det som det känns som att turister gör når de besöker New York.

Vi började med att ta en promenad till Central Park. På vägen dit såg vi Trumpens hus och juliga figurer. Där åt vi först frukost på ett svindyrt ställe som inte ens serverade frukost så man blev mätt. Som tyr var hittade vi ett ställe som sålde brända nötter och mandlar. Så vi alla gick och knaprade på det hela promenaden. Vi kollade runt på lite djur och natur, tog bilder och passade på att lapa sol när det väl kom någon.


När vi kände oss nöjde med parken åkte vi tunnelbana till nästa delmål, 9/11 monumentet. Vi kollade först in själva minnesplatsen. Där hade de gjort två fontän/damm-liknade saker. Det var en fyrkant, på samma ställe och lika stor som tornen var. Och där rann det vatten ner i ett djupt hål. Längs med kanten stod namnen på dom som föll offer. Smärtsamt.


Vi gick sen in i själva museet och där knatade vi runt i någon timme tror jag. Det var mycket att kolla på, och framförallt att läsa. Eftersom museet var byggt på stället där det stod så fanns det massor av delar kvar från tornen. Det man också en del bjälkar där inne. Otroligt gripande och hemskt. Men jag är glad över att ha besökt det. Det som nog grep mest tag var ett rum där dom hedrade de som dött. Det var då fotografer på alla närmare 3000 personer som dog längs väggarna. Det var så många foton och så många glada och levande ansikten. Det är såna stunder man får perspektiv på livet.


Något annat som grep dag i mig var en enorm vägg med blåa teckningar i olika nyanser. Först förstod jag inte vad det var, men så läste jag beskrivningen. Massor av människor hade fått måla den färgen som de mindes att himlen hade när attackerna skedde. Meningen med detta var att alla människor delade samma händelse, men att alla hade olika minnen om hur himlen såg ut.


Med lite tyngre hjärta och mer tacksamma över allt vi har gick vi och åt lunch. Världens godaste pizza. Och rödvin och kolsyrat vatten till det.


Och någon timme senare hade dag blivit kväll. Då gick vi till Rockefeller där dom hade en superfin gran, en skridskobana och ett hus med världens ljusspel på. Samtidigt spelades det julmusik och tomten gick runt där.


Dagen avslutades på en viss butik som en viss person gillar väldigt mycket. Han kom ut därifrån med en Ipad och med en högtalare som vi ska ha delad vårdnad om. Se så nöjd han är.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sanna Svensson - Torsdag 15 feb 21:07

En solig morgon på väg till jobb på annan ort. Vi fick göra en räddningsinsats av vår bro som höll på att rasa när snön smälte. Det var längesen jag kände sån stress som när vi hörde att spikarna centimeter för centimeter drogs ut från hus...

Av Sanna Svensson - Fredag 19 jan 20:03


Och en god frukostmacka åts i solskenet långt inne, borta från kylan. ...

Av Sanna Svensson - Måndag 15 jan 15:46

Den här helgen hann knappt börja innan den slutade kändes det som. Jag gissar att det var för att heeela lördagen spenderades i curlinghallen. Vi har ett tjejlag anmält till division 2-spel. Så i helgen var första sammandrabbningen. Det blev en inten...

Av Sanna Svensson - Måndag 8 jan 12:57

2023. Dags för årets sammanfattning av året som passerat. Eftersom jag varit så himla dålig på att blogga det här året så känns en sammanfattning absolut aktuell. 2023 har innehållit det mesta. Mellanmjölk men främst djupa dalar och höga toppar. Et...

Av Sanna Svensson - 24 december 2023 02:00


Vår jul i år blev inte som tänkt. Influensa som först slog till mot Marcus och sen mig. Det blir så ibland. Jag hoppas att ni alla får en fin jul! ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11
12
13 14 15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards