sannaveronicasvensson

Alla inlägg under december 2018

Av Sanna Svensson - 6 december 2018 18:22


Den sista heldagen i New York gick åt till att kolla utbudet på butikerna. Det fanns en hel del roligt vill jag lova. Men för att orka shoppa behövdes det först och främst frukost. Jag drack juice och varm choklad, och åt en bagel med färskost.


Sen blev det shopping för hela slanten. Vi var inne på GAP i typ två timmar, haha. Det var främst Amanda, Börje och Pernilla som var långsamma där. Jag var klar efter typ en timme. Så där kom jag ut lite fattigare men med ett par jeans och två blusar rikare.

Efter det var det dags för att kontrollväga väskorna för att se hur mycket till vi kunde handla. Och därefter var det dags för lunch. Marcus hade kollat ut ett asiatiskt ställe som serverade ramen, en rätt som vi velat prova. Det vad en buljong med nudlar, grönsaker, kött och ägg. Jättegott, och fräscht. USA är ju inte känt för att laga kalorifattig mat, så det har ju blivit en del pommes och friterad kyckling...


Sen fortsatte shoppingen. Vi gick på en Nintendo-butik och där vaknade barnen i mig och Marcus till liv. Dom hade verkligen allt i den där affären. Kläder, spel, gosedjur och massa annat. Vi köpte julgranskulor och ett Mario-pussel.


Efter dejt med Mario gick vi vidare på några andra affärer. Jag köpte trosor och Marcus köpte lite kläder. Men efter det var vi rätt möra. Så vi gick hem till rummet och duschade och vilade lite innan det var dags för middag. Vi hade bokat bord på Hardrock Café så vi knatade dit strax efter åtta.


Jag har aldrig varit där innan, kanske inte så konstigt, men det var en häftig upplevelse. Det spelades gammal musik och visades musikvideos, och det fanns massor av saker att titta på. Kläder som artister har haft vid vissa tillfällen och massor av gitarrer.

Vi åt såklart massa mat också. Vi beställde in lite allt möjligt till förrätt som vi delade på. Sen till varmrätt åt vi alla hamburgare. Det var sjukt gott men jag blev knökmätt nästan på en gång.


Mätta och belåtna handlade vi alla en varsin t-shirt som minne. Jag provade en keps också, men jag tyckte att jag blev lite väl lik en lastbilschaufför, haha.


Därefter var det dags för lite strosande i den svala kvällen. Vi kollade in skärmar och bara sög in alla intryck.

Av Sanna Svensson - 6 december 2018 06:29



Igår gjorde vi verkligen stan. Vi gjorde det som det känns som att turister gör når de besöker New York.

Vi började med att ta en promenad till Central Park. På vägen dit såg vi Trumpens hus och juliga figurer. Där åt vi först frukost på ett svindyrt ställe som inte ens serverade frukost så man blev mätt. Som tyr var hittade vi ett ställe som sålde brända nötter och mandlar. Så vi alla gick och knaprade på det hela promenaden. Vi kollade runt på lite djur och natur, tog bilder och passade på att lapa sol när det väl kom någon.


När vi kände oss nöjde med parken åkte vi tunnelbana till nästa delmål, 9/11 monumentet. Vi kollade först in själva minnesplatsen. Där hade de gjort två fontän/damm-liknade saker. Det var en fyrkant, på samma ställe och lika stor som tornen var. Och där rann det vatten ner i ett djupt hål. Längs med kanten stod namnen på dom som föll offer. Smärtsamt.


Vi gick sen in i själva museet och där knatade vi runt i någon timme tror jag. Det var mycket att kolla på, och framförallt att läsa. Eftersom museet var byggt på stället där det stod så fanns det massor av delar kvar från tornen. Det man också en del bjälkar där inne. Otroligt gripande och hemskt. Men jag är glad över att ha besökt det. Det som nog grep mest tag var ett rum där dom hedrade de som dött. Det var då fotografer på alla närmare 3000 personer som dog längs väggarna. Det var så många foton och så många glada och levande ansikten. Det är såna stunder man får perspektiv på livet.


Något annat som grep dag i mig var en enorm vägg med blåa teckningar i olika nyanser. Först förstod jag inte vad det var, men så läste jag beskrivningen. Massor av människor hade fått måla den färgen som de mindes att himlen hade när attackerna skedde. Meningen med detta var att alla människor delade samma händelse, men att alla hade olika minnen om hur himlen såg ut.


Med lite tyngre hjärta och mer tacksamma över allt vi har gick vi och åt lunch. Världens godaste pizza. Och rödvin och kolsyrat vatten till det.


Och någon timme senare hade dag blivit kväll. Då gick vi till Rockefeller där dom hade en superfin gran, en skridskobana och ett hus med världens ljusspel på. Samtidigt spelades det julmusik och tomten gick runt där.


Dagen avslutades på en viss butik som en viss person gillar väldigt mycket. Han kom ut därifrån med en Ipad och med en högtalare som vi ska ha delad vårdnad om. Se så nöjd han är.

Av Sanna Svensson - 5 december 2018 06:44

Igår måndag var det dags för oss att ta flyget för att åka till storstädernas storstad, New York. Vi klev upp tidigt, jag tror att vi hade klockan på 04:50. Då var man mer död än levande. Vi rafsade ihop det sista och gick ner till våra taxis, och sen drog vi iväg till flygplatsen.

Väl framme på flygplatsen visade det sig att vi hade missat att planet skulle gå en timme senare än vad vi trodde. Så vi behövde verkligen inte stressa. Vi åt frukost och bara satt och väntade. Men tillslut blev det äntligen dags att boarda. Jag satt mittemellan Amanda och Marcus, och vi alla var rätt så trötta så vi vilade på en gång. Jag kände sig lite piggare först när vi började flyga över New York. Till och från under resan så var det turbulent. Trots att det mest var roligt så var det ändå skönt att komma ner på backen igen.


Efter att ha hämtat väskor så började nästa resa. Den mot hotellet. Och då var jag för andra gången den här semestern övertygad om att jag skulle dö. Vi åkte med en chaufför som körde som att bilen var stulen och att han hade tio poliser och två helikoptrar bakom sig. Det korsades filer hej vilt, det tutades och gasades och bromsades om vartannat. Jag som inte brukar bry mig speciellt mycket om hur andra kör, försökte bromsa flera gånger under den 45 min långa färden. Tack och lov rullade vi in vid hotellet helskinnade.


Vi lämnade direkt in våra väskor och gick för att äta lunch. Efter lunchen hade vi fått våra rum så vi tog en titt på dom och chillade lite. Sen började nästa projekt. Att ta sig till den hockeyarena som vi skulle kolla på hockey på. Att kolla på hockey är den enda grejen vi hade förbockat innan. Arenan ligger nästan vid flygplatsen så det var bara att börja. Men den här gången gick vi först i typ 45 min och sen åkte vi kollektivt. Det fanns en hel del att kolla på längs vägen.


Sen var vi plötsligt framme. Vi köpte friterad kyckling och pommes till middag och gick sen till våra platser. Och arenan sen då. WOW. Den var ju något större än Moras arena. Det var så högt och så jäääkla många plaster och rader. Jag försökte knäppa kort men det är svårt att på ner det på bild.


Jag tyckte att det här var en sjukt rolig grej att ha varit med om. Även om det inte var någon vidare match så, då hemmalaget fick stordäng. Men det var ändå en härlig känsla, och det var som på film. Amerikanare som skrek bakom en. En gubbe som gick och sålde sockervadd och popcorn till alla på läktarn. Och en kameraman som filmade publiken massor av gånger. Precis så som jag trodde och framförallt hoppades på.

När domaren blåste för sista gången gick vi ut och åkte sen hemåt igen. Då vart det en lite kortare promenad, men det fanns ändå mycket att knäppa kort på.

New York so far då. Det känns som att vara med i en film. Det är enooorma skyskrapor överallt. Det går inte att ta in, att det är hus. Det är sjukt. Och allting här är verkligen på sitt sätt och väldigt extremt. Det är otroligt häftigt att få se och uppleva allting, men man blir också trött. Det är mycket intryck och mycket ljud hela tiden. Vi bor vid Times Square och här sover inte staden en blund. Det är ett under att vi kunde sova ostört.


Idag, tisdag, har vi verkligen gjort New York. Vi har gått i Central Park, varit på 9/11 museet och varit på Apple Store. Men mer om det i ett annat inlägg. Nu ska vi sova. Imorgon tror jag att det blir shopping på agendan. Puss och hej från mej.

Av Sanna Svensson - 5 december 2018 00:21


Dag nummer tidig blev en med mycket shopping och massor av steg. 13000 steg stannade min stegräknare på. Men vi tar det från början.

Vi ställde klockan tidigt för att äta en tidigt frukost och för att packa ihop det allra sista. De stora veckorna fick man lämna ifrån sig redan kvällen innan, så det var bara handbagaget man hade kvar. Strax före 9 klev vi av båten. Båten som varit vårt hem, transportmedel och matsal den senaste veckan. Lite konstigt kändes det allt. Det har trots allt varit väldigt smidigt att ha allt på samma ställe.


Väl iland igen och åter med våra väskor så blev nästa uppdrag att hitta en taxi som fick plats med vår 14 väskor. Efter en kortare stunds väntan hoppade vi in och åkte direkt mot nästa boende, Orlando! Jag slumrade till i bilen och poff så var vi framme. Ett helt otroligt hotell mötte oss. Det var det finaste hotellet som jag någonsin har sett. Och där och då såg vi bara lobbyn, eftersom rummen inte var klara. Men senare under kvällen fick vi se rummen också och dom var inte sämre.

Men iallafall. Vi lämnade av väskorna på hotellet och sen gick vi till en outlet som låg 1,5 kilometer bort ungefär. Och där sen då
Där blev det shopping för hela slanten. Jag köpte svarta Nike-gympaskor, kläder, trosor, tunnare dunjacka och en present till Lucas. Och lite godis blev det också. Vi spenderade mååånga timmar och många pengar där. Men jag är sjukt nöjd med allt jag köpte. Bara massa saker som jag länge velat ha.

Vi avslutade dagen som tillslut blivit kväll med att dela på en frappe, och sen åkte vi hem.



Av Sanna Svensson - 5 december 2018 00:03

Som rubriken antyder så var dag nummer nio den sista hela dagen som vi hade på båten. Då skulle vi ta oss från Mexiko tillbaka till Orlando.

Vi gjorde inget speciellt alls då faktiskt. Vi åt en ganska lång frukost till att börja med, och sen la vi oss vid poolen. Där solade vi mest, men lite bad blev det också. Det blåste rätt så mycket så man blev inte så svettig när man låg i solstolen. Efter några timmar blev det lunchdags och sen upprepade historien sig med sol och bad. Och efter några timmar igen blev det mellisdags. Då gick vi till en glassbar som hade Ben & Jerry?s glass. MUMS. Jag tog två kulor, som var gigantiska. Den ena hade körsbärssmak och den andra var cookie. Mycket gott. Vi åt den på balkongen och njöt av en otrolig solnedgång.


Och tro det eller ej, men sen skulle vi äta middag också. Jag tog en apelsin och rödbetssallad till förrätt, spagetti carbonara till varmrätt och pavlova till efterrätt. Personalen bjöd återigen på dans men också ballong-regn som avslutning. Det knäppte jag inget kort på utan filmade bara. En bra avslutning på en hel sjukt bra vecka.

Av Sanna Svensson - 3 december 2018 21:49

Nu skrivs det här ganska långt i efterhand men det har blivit så på grund av dåligt internet. Dag nummer åtta spenderade vi i Mexiko och på en ö som ligger strax utanför sydöstra Mexiko, Cuzumel.

Våran dag började tidigt. Väldigt tidigt. Kvällen innan så hade vi nästan bestämt oss för att vi skulle åka på en utflykt som började 8:30. Men vädret såg inte ut att vara helt med oss, så vi valde att bestämma oss på morgonen för hur vi skulle göra. Klockan ringde strax efter 06 och vi velade fram och tillbaka. Efter en timme bestämde vi oss för att åka iväg, och det är jag väldigt glad för!

Aktiviteten vi valde var en jeeptur för att se massor med grejer. Mer om det längre ner. Vi började iallafall med att få ett annat par tilldelat som sällskap i jeepen, Travis och Emily. Guiderna sa att bilarna var genomgånga och redo, men att det kunde lysa lite lampor och så. Så vi satte oss i vår jeep och Travis som skulle köra, kom ingen vart. Han försökte att lägga i en växel men inget hände. Så vi fick byta bil. Där är det nog lättare att säga vad som funkade än vad som inte funkade. För att ta några exempel så funkade inte hastighetsmätaren, högsta växeln ville inte alltid fungera och det var ett hål i golvet. Men vi tog oss till första stoppet, där vi skulle få kolla på alligatorer och en ruinen från Maya-folket. Vi fick se en alligator, vilket var häftigt. Man kände sig rätt ynklig när man stod på en liten träbrygga med staket runt, och så låg det en alligator i vattnet, en meter ut. Den höll sig där tack och lov.


Efter det så körde vi till huvudaktiviteten, snorkling. När vi kom dit möttes vi av en sagolik utsikt. Det var klarblått vatten och sand som socker. Fanatiskt vackert! Rena paradiset. Vi började på en gång med att få vår utrustning och sen hoppade vi i plurret. Vi simmade ut från stranden. Det var rätt så blåsigt så det var rätt mycket vågor så det var inte helt lätt att hålla sig på samma plats.

Vi snorklade i ungefär 25 minuter. Vi hann se massor, verkligen massor av fiskar. Några var riktiga akvariefiskar medan vissa andra var mer vanliga grå och blå. Vi såg också en hummer och någon typ av krabba, som såg ut som en spindel. Det var en härlig upplevelse och jag tycker verkligen om att ha simfötter, snorkel och cyklop på mig. Jag kanske var fisk i mitt förra liv. ;) Av förklarliga skäl har jag inga bilder från turen förutom ett foto som en fotograf tog på stranden. Men det ligger i väskan.

Efter snorklingen åt vi lunch, och eftersom vi var i Mexiko blev det nachos. Godaste på länge!


Och sen drog vi iväg igen. Nästa stopp var en mäktig fyr:


Den var svindlande hög. Vi började dock var ankomst dit på helt annat sätt än att klättra upp i den, nämligen tequilaprovning. Jag har aldrig gillat tequila men den här tequilan det var annat det. Vi fick prova sex sorter och alla var otroligt goda. Så vi köpte två, en med vaniljsmak och en med mandelsmak.


Men sen var det dags att klättra upp i fyren. 133 trappsteg senare var vi uppe och möttes av storm och en otrolig utsikt. Wow. Man såg hur långt som helst kändes det som. Låter bilderna tala för sig själva.


Det var sista stoppet så sen gasade vi hem. Kolla vilken snygg chaufför vi hade:


Väl tillbaka i hamnen strosade vi runt lite och jag badade där. Jag var så himla varm så jag kunde inte motstå. Efter en stund kom Börje och Pernilla och Co. Då hoppade vi på båten igen.

Av Sanna Svensson - 3 december 2018 21:31

Hej!

Jag har varit hemskt dålig på att skriva någonting dom senaste dagarna. Anledningen är att internet på båten har varit så sjukt långsamt. Det har knappt gått att logga in och än mindre att publicera bilder. Så det har helt enkelt fått vänta.

Allting är iallafall bra med oss alla. Eller nej, det var en lögn. Alla har någon form av krämpa. Är det inte misstänkt ögoninflammation, så är det förkylning eller onda fötter. Men det är inget allvarligt, så vi krigar på.

Idag har vi hamnat på torra land igen. Vi klev av båten imorse och sem dess har vi handlat på en outlet. Herregud, vad vi har handlat. Nu har vi precis kraschat på hotellrummet, som för övrigt är helt otroligt vackert.

Imorgon bitti (alltså måndag morgon) klockan 08:00 vår tid lyfter planet mot New York. Kvällen kommer gå åt till att packa om lite väskor och sen sova så många timmar vi hinner. Taxin från hotellet går 05:00...

Det var allt för nu, jag tänkte mest hoppa in och säga hej.

Av Sanna Svensson - 1 december 2018 04:23



Igår var det en heldag till sjöss. Det känns som att jag inte har så mycket att skriva om dagen men jag ska nog få ihop ett inlägg.

Jag och Marcus startade dagen på balkongen. Vi hade kvällen innan beställt frukost till rummet, så 9:30 knackade det på dörren och en bricka bars in. Det var en härlig och varm stund där vi njöt av det som burits in.

Mätta och belåtna så gick vi till poolen och stekte. Och vi stektes verkligen, bokstavligt talat. Det var så otroligt varmt. Det fläktade just ingenting heller, så det var verkligen som en bastu. Vi låg inte där så länge men var ändå tvungna att bada massor av gånger för att inte avlida av värmeslag.


Efter en stund gick vissa iväg på vinprovning. Jag stannade kvar eftersom jag inte kände mig helt hundra. Lite snurrig i skallen av diverse anledningar. Så jag låg kvar och läste lite bok. Sen började det faktiskt att regna, tro det eller ej. Så jag gick in till hytten och satte mig på balkongen och läste lite mera bok.


Kort därefter kom sällskapet från vi provningen tillbaka. Dom hade fått mersmak och ville dricka drink. Så vi drack drink. På en flotte typ, inomhus. Det var en flotte som åkte upp och ner medan man satt på den. Den här båten slutar aldrig att överraska.


Sen var det dags för middag, och då var den andra formella middagen. Så då var det dresscode igen. Här är en bild på Pernilla och hennes fina barn. Vi tog en bild, vi ungdomar också.

Förutom att det var formell middag, så var det också lobsterdinner. Alla i sällskapet förut jag tog hummer. Jag smakade en bit, och det var ingenting för mig. Jag tog gnocchi med kött istället.


Eftermiddagen gick vi och tog oss en drink i en bar. Det var en man, utklädd till Elton John som spelade pions och sjöng. Vi drack en drink där och sen gick vi och la oss. Ganska nöjda med dagem. 




[Bild]

[Bild]

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11
12
13 14 15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv


Skapa flashcards