sannaveronicasvensson

Alla inlägg under januari 2019

Av Sanna Svensson - 20 januari 2019 15:13

I helgen har vi äntligen haft våran efterlängtade lediga helg tillsammans. Inga krav, inga måsten. Bara göra det som vi har känt för. Välbehövligt. Önskar att vi kunde ha fler såna helger.

Dom har två dagarna har bestått av typ samma saker. Vi har tagit sovmorgon, promenerat, ätit pizza och städat. Och bara varit en hel del också. Igår gick vi för första gången på länge på fältet. Keaton rusade av sig rejält och vi njöt av att få gå i ett skoterspår. Perfekt. Senare under eftermiddagen handlade vi lite chips och marabou, och sen åkte vi och köpte pizza. Sen hade vi världens myskväll i soffan med film. Marcus har längtat efter pizza sen han blev sjuk, och igår blev det av. Pizzan kommer förövrigt bli middagen idag också. Smidigt när man inte orkar mer än halva, haha.


Idag tog vi också sovmorgon. Lite för länge egentligen, men vafan. Än så länge har vi inte gjort så mycket. Gått en promenad I SOLEN. Det är ju ändå det sjukaste. Klarblå himmel och solsken. Underbart. Man får ju mersmak på våren nu när det börjar bli ljusare.

Nu ska Marcus bara duscha, sen ska vi åka ut till Erikslund. Jag ska hämta ett paket och sen ska vi köpa en ny traktörpanna och en grej på IKEA. Det kan tänkas bli en sväng förbi Mio också. Våra planer för hur vi vill göra i lägenheten smids om hela tiden.

Ikväll ska vi fixa det som vi ska köpa på IKEA och sen tror jag vi skulle packa ner julen. Det blir en bra kväll.

Av Sanna Svensson - 17 januari 2019 13:32

Det kändes ungefär som att det var så samtliga Västeråsare tänkte igår. Det kom ungefär en decimeter snö, kanske lite mer, under några timmar. Och det stökade till det rejält kan jag säga. Radion ropade ständigt ut trafikmeddelanden om olyckor. Marcus kom och hämtade mig på jobbet. Det tog 40 minuter från jobbet till Hälla. 40 minuter!! Det brukar vanligtvis ta 10 minuter typ. Vi höll på att bli påkörda iallafall en gång. Yeey! Efter det bestämde vi oss för att hålla oss inne. Inte värt att riskera både hälsa och bil.

Vi tog en promenad på området istället. Vi gick till fotbollsplanen som finns i närheten. Där släppte vi Keaton så han fick rusa av sig. Han älskar snö mer än både leverpastej och köttbullar.


Idag är det tack och lov både plogat och sandat. Annars hade det varit skridskobana typ överallt. Under tiden det snöade gick det från minus till plusgrader. Och under natten har det fryst på igen.

Idag fick jag äntligen sovmorgon, tillsammans med Marcus. Mys! Vi åt en god äppelgrötsfrukost i soffan innan han åkte på jobbet. Nu sitter jag på bussen på väg till mitt jobb. Det är kvällsjobb som väntar idag, fram till 23. Det var längesen jag jobbade kväll men det ska bli mysigt hoppas jag. Lugna kvällar på jobbet är väldigt bra. Speciellt när man har bra kollegor runt sig, och det har jag ju typ jämt så.

Av Sanna Svensson - 16 januari 2019 16:04

När man räknar ner minuterna tills man får gå hem. Idag har jag verkligen kollat klockan till och från hela dagen. Det var trögt att kliva upp i morse och den tröttheten har väl inte riktigt släppt än. Jag viskade till Marcus i morse att "vi kan vila när jag kommer hem va?" Så vetskapen om det har gjort att man ändå har haft ett mål att se framemot.

Men först ska vi åka och handla. Det är våran onsdagsrutin. Haha, den enda rutinen vi har typ. Vi behöver fylla på vår kyl med lite annat än proviva och blåbärssoppa. Sen ska vi nog ut på en promenad, om det inte kommer fortsätta snöa.

Av Sanna Svensson - 15 januari 2019 10:46

Tänk att halva januari redan har gått. Vart tog den tiden vägen egentligen? Det står väl inte på fören februari knackar på dörren.

Denna januaridag sitter jag på jobbet. Jag jobbar dag idag och slutar vid 15-tiden. Jag kommer hinna hem och säga hej och hejdå till Marcus, som börjar 16. Han har repat på sig nu och ska jobba första dagen idag, på en hel vecka. Trots att han har varit sjuk så har det ändp varit mysigt att haft honom hemma. Vi har träffats mer än vi gjort på länge. Det kommer säkert bli lite ovant och tomt i eftermiddag när han inte är där. Men det kommer säkert bli rätt skönt också. Att bara få göra det jag känner för.

Det jag känner för just nu är att ha semester och att få göra massa roliga saker. Jag och Marcus håller på att klura hur vi ska lägga upp våran vår och sommar, och just nu vill jag bara göra alla dom här sakerna pronto. När tiden finns sitter jag just nu och skriver en lista över det jag skulle vilja göra i sommar. Den är inte jättelång men den kommer att fyllas på, det är jag säker på. Några av dom sakerna jag har kommit på är att knata i skogen där det brann i somras (om detta är tillåtet vill säga) och att ta ett återbesök på mentalsjukhuset i Säter. Sist vi var där var det mörkt och vi var livrädda. Det vore intressant att ta en närmare titt i dagsljus.

Tillsvidare får man väl drömma sig tillbaka till förra sommaren istället. Inte konstigt att man längtar tillbaka till sommaren. Kolla bara! Åhh!

Av Sanna Svensson - 14 januari 2019 03:08

Läget har väl inte varit på topp här hemma, så jag har kommit lite ur fas med allt känns det som. Marcus åkte på magsjuka i onsdags, och är fortfarande inte i form. Det har inte varit så mycket action sen dess. Det har inte blivit någon vidare matlagning. Varma koppen och köttsoppa har vi båda ätit dom senaste dagarna. Jag har jobbat natt i helgen, så jag har varit trött. Och han har varit sjuk och trött, så vi har sovit och vilat rätt mycket. Han är påväg åt rätt håll nu iallafall så livet har väl börjat rulla på lite mer som vanligt.

Det som jag och vi har roat oss med när kroppen inte har varit i bästa form är att vi har klurat på vår lägenhet. Vad vill vi göra med den och hur vill vi ha den? Vårat sovrum är ju inte den mysiga punkt som vi vill att det ska vara. Sovrummet har kommit i både andra och tredje hand. Vi kommer inte fixa i ordning det än på ett tag heller, men planer har i allafall börjat smidas. Så inatt på jobbet satt jag och klurade som bäst.

(en av mååånga ritningar jag gjorde)

Under kvällen idag har vi städat och rensat. Sovrummet har blivit städat och vi har flyttat runt lite möbler för att kunna se hur vi vill ha det. Vi har slängt massor med skräp och imorgon kommer det att slängas ännu mer. Jag tycker att det är skönt att rensa. Jah blir lugnare i själen och det känns bara som en lättnad. Plus att det blir mer okej att köpa nya, fina saker om man har rensat ut lite gammal först.

Ja, det där var väl en statusuppdatering iallafall. Det får inte dröja lika länge tills nästa inlägg. Det är ett löfte.

Av Sanna Svensson - 9 januari 2019 23:34

Äntligen är mitt set komplett igen. Björnön, jag är redo för revansch!

Av Sanna Svensson - 7 januari 2019 18:56

Idag var det återigen dags för oss att åka tillbaka till Västerås igen. En helg går så himla fort, speciellt när vi inte kan åka förens på lördag morgon, och när vi måste hem på måndag igen. Vår plan är att försöka få till en lite längre helg någon gång framöver här.

Dagen började åter med sovmorgon, så skönt. Sen gick vi upp och fixade oss för en dejt på kondis. Och vi blev inget dåligt sällskap. Jag, lillebror, Marcus, Amanda, Jesper, Pernilla, Börje, Viola, Wera och en kompis till henne. Fullt bord, haha. Jag åt en bakad potatis med skagenröra till lunch och sen en knäckrulle med smörkräm till fika. Mums.

Efter fikat åkte typ halva sällskapet hem till Börje och Pernilla. Vi började med att kolla in deras hönor på gården. Sen gick jag och lillebror till soffan där vi spelade lite spel en stund. Efter det körde vi kurragömma massor av gånger. Sen var det dags för honom att åka hem så att vi kunde packa in i bilen. Jag följde med in en liten stund så jag kunde säga hejdå till honom och mamma.

Och efter det var det dags för oss att dra iväg. I skrivande stund är vi ungefär mellan Rättvik och Falun. Vi ska snart stanna och äta någonstans, och sen gasa vidare. Imorgon är det dags för jobb igen. Hela långa dagen.

Av Sanna Svensson - 7 januari 2019 01:46

Ikväll kom vi också i säng försent, på tok för sent. Men vilken mysig dag vi har haft. Den började med en sovmorgon som var mer än välbehövlig. Första dagen på länge som jag fick sova ut utan väckarklocka. Sen klev vi upp och åt frukost innan vi chillade lite i soffan.

Efter det fixade vi oss och åkte sen till Sebbe och Maria. Där fikade vi och pratade i någon timme. Vi spanade in deras barnrum där det snart ska flytta in en liten knodd, och ja. Vi bara hade det bra. Jag åkte sen till mamma där jag åt middag med dom. Efter maten lekte vi och spelade sen spel samtidigt som vi åt glass. Och vilka tokar det är, dom där två. Idag har vi verkligen skrattat så vi har grinat.

På kvällningen åkte vi alla barnbarnen till Marcus mormor Viola, där vi fikade ett lite försenat julfika. Jesper och Linda åkte hem rätt snabbt men vi (jag, Marcus och Amanda) stannade kvar sent. Som dom flesta mormödrar är så bjöd Viola på allt möjligt. Det var punch, chips, dricka, cider och naturgodis. Efter fikat då alltså. När hon frågade om ostbricka fick vi tillslut tacka nej, haha. Vi spelade två omgångar kort och pratade om allt mellan himmel och gjord. När klockan var strax efter ett började dock gäsparna avlösa varandra, så vi tackade för oss och gick/åkte spark den korta biten hem. Mätta, och tillfreds. Mysiga dagar med massor av familjetid är bäst. <3

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards