sannaveronicasvensson

Alla inlägg under juli 2019

Av Sanna Svensson - 14 juli 2019 03:01

Om några få ynka timmar går jag på semesterdel två. En vecka till ska spenderas i norr och ja, det ska bli skönt. Den här jobbveckan har gått fort och inte varit alltför ansträngande. I början var det såklart ovant att kliva upp tidigt. Nu när jag jobbat nätter blir det mer "en annan vardag och verklighet". Men som sagt, nu är det dags för en vecka till av fiske, umgås med nära och kära och att bara ta det lugnt. Till helgen kan det också förekomma lite festande. 


Idag vaknade jag vid 13 ungefär. Jag åt lunch och tog det mest lugnt. Jag borde ha packat men var för seg i kolan för att göra det. Så det kommer jag göra imorgon istället. Vid 15-tiden kom Marcus hem. Vi vilade vi i ungefär en timme och jag lyckades att slumra till en stund, vilket var väldigt bra med tänke på nattjobb. När klockan närmade sig 18 åkte vi iväg till Bea och Chrille. En grillkväll var inbokad och den var ytterst trevlig. Kött och potatissallad, och lite snacks smakade väldigt, väldigt bra. Vi varvade det med härliga samtalsämnen, djupa diskussioner och många skratt. Som vanligt med dessa fina människor. 


 

(Marcus visar här hur stora fiskar han ska fånga på semestern, eller nått sånt) 


Strax efter 22 begav vi oss mot stationen så att Marcus kunde lämna av mig och han åkte hem för att packa och sussa. 


Natten har hittills gått fort, väldigt fort (ta i trä). Så jag hoppas att dom sista timmarna också gör det. När jag blir avbytt ska jag ta min oranga fara och cykla hemåt till sängen. Den kommer vara väldigt skön att krypa ner i. 

Av Sanna Svensson - 12 juli 2019 00:55

Nattpass betyder en del ledig tid, vilket inatt innebär den andra och sista delen av det vi handlade på Ullared. 


Först ut är diverse förbrukningsvaror. Plastpåsar (obligatoriskt), bakformar och soppåsar. 


  


Diverse saker som passar i badrummet. Allt är inte med, men det mesta. Längst bak är det två olika sorters shampoo och balsam plus en liten hårinpackning. Sen är det tandblekningspenna, våtservetter, både vanliga snoddar och snoddar i tyg, ansiktsmasker. 


 


Två paket med doftpinnar där en doftar nytvättat och en mango, vattenflaska, ringklocka till cykeln, fläcksuddare och en typ nutella med maltreasers. Vi köpte en med twix också, men den missades att ta med på bilden. 


 


Det till vänster är lite Pinchos-stil. Det är minikastruller och ministekpannor som man kan servera något i. I mitten är en tratt med inbygd sil och till höger är det två stora bunkar i rostfritt stål. 


 


En fiskelåda där vi har lagt ner dom nya dragen vi köpte. Nå typ "låtsasmaskar" som vi ville prova och en egen fiskeväska till mig.


 


Receptpärm, inköpslistor att fästa på kylskåpet, pennor och veckomatsedel att sätta på kylen. 


 


Keatons nya saker. Små gröna mintben (som vi för övrigt slängde då det var fullt med små skalbaggar i förpackningen), massor av ben och bajspåsar. 


 


En ny bädd till Keaton, till sovrummet. Den han har nu prasslar rätt mycket när han rör sig. Den här är bara så gossig. Vi hoppas att han gillar den, och längtar tills han kommer hem och får prova den. <3


  


Underlakan till vår säng. Bristvara i vårt hem.


 


Och på Brunneby köpte vi äppel och pärondryck, samt lite andra lokala godsaker. Ni som varit hemma hos oss vet att dessa hyllor har varit fyllda med cider. Nu börjar förrådet sina på den fronten och dessa har ersatt ciderns plats. 


 


Jag tror att jag fått med det mesta nu som vi har köpt. Fast nu ljög jag, det kom jag på på en gång. Vi har köpt offantligt mycket saker till andra. Presenter bara ändå, födelsedagspresenter och den första julklappen, haha. Vi har bilder på det, förevigat. Men det sparar vi för oss själva. Summa sumarum har vi handlat mycket. Långt mer än vad vi trodde. Vilket nästintill hör Ullared till antar jag, haha. Men vi har fått mycket för pengarna och vi är fortfarande väldigt nöjda med allting. På återseende, Ullis. 




Av Sanna Svensson - 10 juli 2019 07:35

Halloj från vardagen igen. Det var varit tyst här i några dagar av oklar anledning. Livet har börjat rulla på igen med jobb och vardag. Nu väntar en jobbvecka innan den sista semesterveckan går av stapeln. Det är både skönt och trist att ha en vanlig vecka. Dom sista dagarna skrek min mage efter hemlagad mat. På måndagen lagade vi pasta och skinksås och ingenting har smakat ljuvligare. Igår jobbade jag första passet och hade då med matlåda. Så gott. Borta bra men hemma bäst. Pommes och utemat är roligt en stund.

Okej, nog om det, haha. Att komma tillbaka till jobbet kändes precis som vanligt. Det var nästan som att man aldrig ens varit borta. Det jobbigaste dom här två dagarna har varit att kliva upp i ottan. För det är jag inte van med numera. Under veckoslutet ska jag jobba natt, vilket just nu känns ganska skönt. Lugnare tempo och en annan lunk helt enkelt.

Hemma hos oss är det dock någon som saknas. Vår kära Keaton är kvar uppe i Sveg. Han fick vara där istället för att vara på pensionat under vår vecka i Göteborg. Det är skrämmande tyst i lägenheten nu. Det är ingen som möter oss vid dörren när vi kommer hem. Ingen som hoppar upp i soffan och vill mysa. Ingen vi kan ge den överblivna pannkakan. Det är tur att vi snart får träffa honom igen.

Dom här dagarna vi varit hemma har handlat mycket om att tvätta och packa upp. Vi har även storrensat både i kök och garderob. Så det mesta är kaos just nu, innan vi kommit helt i ordning, haha. Igår tog vi oss ut från lägenheten och tog en fyra kilometers runda på cyklarna. Det var världens finaste kväll, lite kylig, men vacker.


Lyx att ha det här utanför dörren. Idag slutar jag tidigt, och Marcus är ledig. Planen för i eftermiddag är inte skapad än.

Av Sanna Svensson - 7 juli 2019 11:32

Dom tre orden beskriver vår gårdag. Ganska bra gårdag som ni kanske förstår. Vi började med att ha en väldigt lugn förmiddag. Vi var bara inne på rummet och tog det lugnt. Regnet vräkte ner så man var inte så sugen på att gå ut. När klockan närmare sig lunch kände vi att vi inte kunde vara inne längre, utan att vi måste ut och göra något.

Vi tog bilen och körde till ett café, Cafe Husaren. Vi såg detta café i ett youtubeklipp med Matkoma. Caféet är kända för sina enorma bakverk och kakor. När vi ändå var i stan och regnet öste ner så kände vi att ett cafébesök passade perfekt. Vi köpte en varsin macka till lunch och sen en bulle och en kolakaka att dela på. Haha, grejerna var gigantiska. Helt otroligt. Vi åt upp kolakakan men halva bullen fick vi ta med oss hem. Den var så stor.


Mätta knatade vi iväg på gatorna och kollade lite. Planen var att besöka Feskekörka, men den hann precis stänga så vi fick nöja oss med att se den från utsidan.

Vi åkte sen tillbaka till rummet där vi vilade lite och sen började fixa oss till kvällens bravader. Strax efter 18 tog vi spårvagnen och åkte till Trädgården där Stiftelsen och Takida skulle spela. Lycka <3 Vi hann precis komma dit när Stiftelsen började spela. En dryg timme av njutning, skratt och gränslös lycka.


När Stiftelsen var klara gick vi för att leta upp någonting att äta innan Takida skulle börja spela. Vi hann käka, trängas med galet mycket folk samt strosa runt och kolla lite innan dom drog igång. Fullt ös från början till slut. Så jäkla bra och mäktigt. Det var första gången vi såg dom live. Mycket najs!


Tack Stiftelsen, Takida och denna underbara kille för en av dom bättre kvällarna på länge. Guld!

Av Sanna Svensson - 5 juli 2019 21:52

Idag gjorde vi Liseberg. Det var ett av dom få ställena vi hade bestämt att vi skulle göra. Idag var också enda dagen som visade fint väder så då passade vi på.

Vi åkte dit vid lunchtid, så vi åkte en bergochdalbana innan vi gick och käkade lunch. Vi åt på Hamnkrogen, ett ställe som hade mest fisk och skaldjur. Jag käkade torskrygg med spetskål (älskar kål i alla former), potatis och sås. Ljuvlig, men jag orkade inte äta upp allt. Så mycket fisk.


Marcus tog räkor och havskräftor och åt från en isbädd, som en riktig stekare. Även han var nöjd, speciellt med min insats som räkskalare. Min mat tog slut betydligt fortare än hans, så då roade jag mig med att hjälpa till att skala hans räkor.


Resten av dagen har sett ganska likadan ut. Vi har spelat på mängder av chokladhjul. Det är verkligen barnsligt roligt. Vi har med oss tre (!!!) stjärnvinster hem. Marcus vann alla... Sen har vi såklart åkt karusell. Inte så många olika, men dom vi väl har åkt har vi åkt flera gånger. Vi är lite mesiga så vi vågade inte åka så många, haha. Men! Vi gick iallafall i Hotell Gasten som är deras spökhus. Jag var så nervös innan, men det gick ganska bra. Några gånger fick man hjärtat i halsgropen men det var skoj.


Marcus blev blötast av oss när vi åkte Kållorado, haha.


Det är varit en underbar dag med sol, skratt och adrenalin. Vi har gått en hel del. 16000 steg stannade mätaren på idag. Det var väldigt skönt att komma tillbaka till rummet igen. Fram till sovdags ska vi nog spela Mario eller kolla på en film kanske.

Förresten, igår var vi på bio. Yesterday såg vi. Se den om ni har möjlighet. Superbra. Den handlar om att alla utom en person har glömt att The Beatles fanns. Han som minns dem och deras musik rider på vågen av hur älskade deras låtar var och är. Såklart tvistar allting till sig. Hur som helst, se den. Både för handlingen och musikens skull.

Av Sanna Svensson - 4 juli 2019 18:38

Igår gjorde vi inget speciellt. Vi knatade runt på stan lite och strosade runt. Till middag handlade vi lite plock som vi åt framför damernas match. Mysigt men teven var verkligen i det minsta laget, haha.


Idag har vi gjort desto mer. Vi käkade frukost och sen slappade vi en del. Sen tog vi bilen och åkte mot Kungsbacka. Där hade vi spanat in att det fanns ett Mario-museum. Det var ju givet att vi skulle besöka det. Dock var det lunchstängt så vi åkte till en outlet, som förövrigt hette Hede Fashion Outlet, där vi spanade in i några butiker. Mest för att fördriva tiden men vi fick med oss en del nya kläder.

Men sen åkte vi till Mario. Det var massor att kolla på och framförallt Marcus var som ett barn på julafton. Det var en guide som berättade om historian bakom Nintendo. Spännande att lyssna på hur mycket jobb som ligger bakom ett spel som man själv tar förgivet.


Vi hälsade på våra vänner, haha.


Vi avslutade besöket med att gå en tipspromenad utanför entrén.



Efter en dryg timme åkte vi vidare. Då hade vi dessutom fått massa saker av guiden. Lyx.

Då var det dags för middag på en laxrestaurang. Är man i Göteborg så är man, och vi har inte ätit just nå fisk så det var läge för det nu. Det var iallafall som en snabbmatsrestaurang, fast med laxrätter. Fräsch och supergott. Jag åt soppa och Marcus tog en laxtallrik med lax på fem sätt.


Mätta och belåtna är vi nu hemma igen. Ikväll får vi se vad det blir. Vi skulle vilja gå på bio, men vi vet inte än om vi orkar. Så vi får se. Antingen blir det de eller en chillkväll på rummet med film.

Här är iallafall det vi fyndade idag. Först är det tre fleece från Haglöfs. Två är Marcus och den spräckliga längst ner är min.


Jag hittade en Svea-butik som hade världens rea. Jag plockade på mig fem plagg som jag ville prova och allting satt som en smäck. Det blev en sport-bh, en långärmad träningströja och ett par träningstights.


Och världens mysigaste set i en superfin färg. En långärmad myströja och ett par shorts till.

Av Sanna Svensson - 3 juli 2019 18:55

Jag tänkte lägga upp det som har inhandlats i klädväg hittills. Det kräver sitt egna inlägg, haha.

Först ut är nog det jag är mest nöjd över - en regnjacka. Det har jag saknat bland våra galgar länge. Knallröd och väldigt fin.


Dessa tre t-shirtar köpte jag på MQ-outleten. Märket är Bondelid och modellen är samma på alla. Det är bara färgerna som skiljer dom åt. Riktiga glassfärger. Den till höger är ljusblå, jag ser att den ser grå ut på bilden.



Två underbara fleecetröjor. Samma tyg och stil, men en har dragkedja och den andra har huva.


Nästa köp är också knallrött. En klänning i tight modell med lite volang. Superfin på!


En topp utan ärmar i något oklart mönster. Man kan knyta den i halsen om man vill, men jag tyckte inte det var så skönt. Jag tror den kommer vara jättefin som den är eller under en kofta.


Trosor i olika färger och modeller, och korta vita strumpor. Jag hoppas stumporna passar bara. Det var rätt stort spann på storlekarna...


Två stycken mysplagg. Ett ljusrosa nattlinne och ett par mysiga byxor. Jag hade ett par "slappiga?"byxor förut, men efter rätt många år på nacken gick resåren sönder. Men nu har jag ett par nya, fina.


Jag tycker att jag har för lite byxor och blev därför glad när jag hittade dessa skönheter. Ett par mörkblå kostymbyxor i stretchigt tyg. Satt som en smäck, även om dom kanske inte ser allt för mycket ut för världen på bild.


Jag hade verkligen sett framemot att få gå loss på sportavdelningen. Jag såg framemot att få köpa nya tights, toppar och sport-bh-ar. Men icke. Jag hittade ingenting som föll mig i smaken där. Lite tråkigt.

Dock så köpte jag ett par nya shorts från herravdelningen. Dom bästa och skönaste träningsshorten jag äger är ett par från Mackan. Dom har säkert 15 år på nacken, och det är hål i dom både här och var. Nu hittade jag ett par nya. Inte lika sköna, såklart. Men jag hoppas att vi kan gilla varandra ändå.

På cykelavdelningen hittade jag ett par cykelhandskar. 30kr!! Dom blev mina.


Och det sista som jag hittills har köpt är från idag. En kofta från MQ. En vit enkel med stora guldiga knappar.


Det var allt mitt. Så nu till Marcus grejer. Han har handlat mer än mig faktiskt. Och det händer inte ofta. Så jag är lycklig, och han är också väldigt nöjd med sina köp.

Vi börjar med tre huvtröjor. Dom ljusare är från Ullared och den mörka är från MQ-outlet. Riktigt mysiga allihop!


En del t-shirtar har fått följa med honom också. Två randiga, två enfärgade och två med cola cola-tryck på.


Här är pikén från MQ-outleten. Ljusrosa och superfin och somrig.


Även han kan förnya sin garderob för underkläder. Massa kallingar och 15 par nya strumpor.


På Ullared hittade han också ett par jeans som han tyckte var supersköna. Mjuka och stretchiga, och billiga. Så dom fick följa med i vagnen.


Idag handlade han också på MQ. Han hittade ett par till byxor. Dom här var mer finbyxor än vardagsbyxor. En somrig och fin t-shirt hakade också på. Allt var på rea. Nice!


Han har också blivit med jackor, två stycken. En mer vinterjacka som han spanade in på Ullared första dagen. Andra dagen kunde han inte låta bli att prova den och då blev han såld på den.


Den andra jackan är mer en vindjacka. Ingen av oss blev särskilt imponerade av den först, men när han provade den var saken klar. Annorlunda färger och så, för att vara Marcus, men den var verkligen superfin på.

Av Sanna Svensson - 3 juli 2019 12:44

Igår var det en fullspäckad dag från morgon till slut. Så jag tänkte sammanfatta den. Jag gillar att blogga när jag har semester. Dels för att alla som vill ska kunna följa det vi gör. Men också för att man själv ska kunna gå tillbaka och se vad vi gjort. Man kan inte minnas allt..

Igår iallafall då. Då började vi med att kolla i dom outletaffärer som finns runtom Ullared. Det fanns en MQ-outlet. Där hittade vi supermycket fint, till en kanske billig peng. Marcus fyndade mest av oss två. Han köpte en piké, en huvtröja och en jacka för 900kr. Han var väldigt nöjd när vi gick ut därifrån. (Jag tänkte snart lägga upp ett inlägg med alla kläder vi köpt under semestern hittills.)

Efter att ha gått igenom det så gick vi in på själva Ullared igen. Vi kollade på dom sakerna vi hade missat, eller inte hittat, dagen innan. Och sen hade vi fått lite beställningar hemifrån på saker som önskades. Så det gick några timmar där med.

Det blev eftermiddag innan vi gasade mot Göteborg. Bilen var mer än proppfull.


Framme i Göteborg checkade vi in på det bed & breakfast-stället i Lisebergsbyn där vi ska bo. Ett mysigt rum med ett extra sovloft, som vi använder som förvaringsvrå.


På kvällskvisten gick vi till en restaurang som hade lite plockmat. Vi var inte speciellt hungriga men ville äta något gott. Så det passade perfekt med lite plock och ett glas bubbel.


Efter kanske 1,5 timme gick vi därifrån. Lagom mätta. Vi stannade till på en närbutik och köpte glass till efterrätt. Sen knatade vi hem och chillade lite innan vi somnade före klockan 24.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards