sannaveronicasvensson

Alla inlägg under juni 2021

Av Sanna Svensson - 10 juni 2021 12:12

Nu äntligen ska jag skriva inlägget om hur vi haft det i helgen. Det har inte hunnits med innan. Jag kanske ska förklara lite först. Marcus fyllde 30 år i mars. I födelsedagspresent av mig fick han bara en lapp att vi skulle åka någonstans och göra någonting i princip och ledtråd: Super Mario. Nu blev den presenten äntligen av. Efter två avbokningar och corona så gick det äntligen i lås. Som det har planterats, och ljugits och klurats för att få det här att gå ihop, herregud.. 


TORSDAG

Vi åkte förra torsdagen. Marcus jobbade till 10 och jag ljög om att jag skulle jobba hemma den dagen. Vi (han) planerade att åka till Ljusdal och köpa potatis. Men när Marcus kom hem fick han veta att väskan var packad och att vi skulle åka iväg. Så det var bara att hoppa in i bilen. 


Första stoppet blev lunch. Vi köpte med Max som vi åt i Garsås för att hinna säga hej till Alicia & Co. Sen åkte vi vidare och Marcus visste fortfarande inte vart vi skulle. Vi styrde mot Färna Herrgård där helgens första övernattning skulle ske. Vi checkade in och gick sen och badade på spa:t. Vi var rätt nöjda efter drygt två timmar. Så då gick vi upp och gjorde oss i ordning inför middagen. 


 


Middagen var förbokad med meny och allt, vi valde bara dryck. Jag skulle vilja lägga upp bilder på allt vi åt men då blir det här inlägget tre mil långt. För gud va mycket god mat vi ätit. Iallafall, allt var ljuvligt. Fast det var lamm, rom och lagerbladsglass (haha) så var allt så gott. Här är en bild på efterrätten: 


 


Mätta och ganska sliriga på benen så tog vi en promenad på området. Det är så vackert där. Med skogen, alla byggnader, odlingar. Otroligt fint!


       


FREDAG

Vaknade upp till en ny fin dag. Vi åt frukost ute i morgonsolen. 


   


Sen packade vi ihop och checkade ut. Vi kollade i en närliggande bod där vi handlade en skärbräda i ek från ett träd som stått på gården. Kul att ha som minne. 


Sen var det dags att gasa till nästa anhalt: Linköping! 


Det var någon timmes färdväg dit. När vi checkat in gick vi och åt en äcklig ramen-soppa. Sen tog vi det lite lugnt innan det var dags för kvällens planer. Först gick vi till ett ställe som heter Shotluckan. Det är som det låter, ett ställe som säljer shots, nästan uteslutande. Och det var därifrån Marcus ledtråd kom, då dom har en shot som heter Super Mario. Lagom långsökt men eftersom Marcus nog är den smartaste jag känner så måste det vara klurigt, haha. Marcus beställde naturligtvis den shoten och fick då en godissvamp som han skulle äta först, för att bli stor, och sen fick han dricka den blåa och röda shoten. Klockrent. Vi tog två shotar var och varje shot hade sin historia, show och utseende. När jag tog min första tände dom eld på bänken och bakade av "äppelpajen". Ja, ni hör ju. Hur kul som helst. 


 


Sen var det dags för middag. Vi åt på ett ställe som serverar halvstora rätter, mellanting mellan Pinchos och vanliga storlekar på rätter. Även där, SÅ god mat! Vi drack vin och tog en drink som avslutning. Vi tog tre rätter var + efterrätt. Och det var så kul för då hade man hela tiden något nytt att smaka på, prata om och njuta av. 


Här är min sparris med nötter, lök och timjan. 


 


LÖRDAG

Ny dag, nya möjligheter. Planerna för dagen var att handla godsaker. Och det gjorde vi. Ost, chocklad och dricka. Cloetta ligger i Linköping. Så om vi åkte dit? Ja, det kan hända.. Vi hade fulla bilen när vi åkte tillbaka till hotellet igen. 


 


Tillbaka i stan igen så var vi sugna på att göra något. Vi funderade först på att sätta oss och ta en cider i solen. Men det var sååånt liv på stan så vi orkade inte. Kändes som att hela Linköping satt på alla stans uteserveringar. 


Vi valde att åka och köpa glass och spela minigolf istället. Det var riktigt skoj och kul att göra något sånt på semestern. Inte bara gå i affärer och handla. Jag brukar vara riktigt vass på minigolf men där förlorade jag kanske tydligt.. Aja, bättre lycka nästa gång. 


   


Till middag beställde vi mat som vi åt på rummet. Vi orkade helt enkelt inte höra på tjattret utanför. Det hördes nog mycket in i hotellrummet. 


SÖNDAG: 

Hemfärd. Vi började resan hemåt vid 11-tiden. Vi bockade upp en lunch med våra kompisar i Västerås, Bea och Chrille. Det är Marcus gamla jobbarkompisar. Vi åt sallad och försökte snacka ikapp allt som hänt. Vi hann inte direkt avverka allt men det var så kul att ses <3 Vi sprang även igen Ica Maxi och handlade lite, och träffade några av Marcus gamla kollegor. 


 


På väg ut från Västerås svängde vi förbi Bjurhovda. Känns som i ett annat liv vi bodde där. Men det var kul att se hur det såg ut. MEN det roligaste var, vet ni vet ni? Dom hade rivit Bjurhovda centrum. Så istället för en brandskadad, nergången lokal var det en som en sänka där det ska bli en park nu direkt iallafall. Jag gläds med dom som bor på Bjurhovda över att det där stället är borta.. 


Vi gasade mot Garsås, fast beslutna om att snart komma tillbaka till Västerås igen. Vi sa hej till Alica & Co igen, delade ut lite godis och sen åkte vi mot Härjis där vi hämtade upp Keaton <3 Lilla korvis. Sen hem och tillbaka till vardagen. 


Som jag skrev i mitt förra inlägg. Så glad över den här helgen och så många nya, fina minnen vi skapat. Jag tror och hoppas att vi kommer leva längre på det vi fått uppleva. <3





Av Sanna Svensson - 6 juni 2021 23:30

Hemma efter en underbar helg. En helg som jag uppskattar lika mycket för allt roligt vi gjort, gott vi ätit och saker vi fått se, som för att den gett tillbaka glädjen till att vara hemma.

Något vi sa var kravet när vi flyttade tillbaka till Sveg var att vi då och då ska göra roliga saker. Ja, sen kom corona och allt det, men iallafall. Det var vår plan. Åka bort en helg, bo på hotell, vara i Mora osv. Efter att ha bott i Västerås vill vi nu fortsätta kunna se andra ställen och resa runt. Vi känner att vi behöver det, för att kunna uppskatta lugnet och tystnaden i Sveg.

Sist vi gjorde något längre var i september. Sen har det varit sorgliga saker som skett, corona, massa små-renovering, måsten hit och måsten dit, vi har varit sjuka, Marcus har opererat sig, andra har varit sjuka, jag har jobbat hemma mycket. Ja, vi har blivit bittra av att behöva stirra in i dom här väggarna. Bittra över att tiden går och vi sitter här. För stirrat in i väggarna, det har vi gjort nog den senaste tiden. Mer än vad vi önskat. Legat i sängen nog för ett helt år...

Nu har vi varit borta. Och nu är det så skönt att komma hem igen. Jag längtar efter att få tvätta imorgon, att få laga mat och fixa klart våra projekt. Pilla med våra växter och börja planera land. Glädjen över att bo i vårt hus har kommit tillbaka.

Av Sanna Svensson - 3 juni 2021 08:32

Igår kom en liten röd traktor och fräste upp vår gräsmatta. På platsen där det var hundgård och hundhus ska det nu bli land. Vi tänkte att vi ändå inte kommer ha något annat där, så då passar ett land perfekt. Det var massa rötter och skit i jorden där, så det var perfekt att få hjälp att fräsa upp det. Nu ska det bara fixas till lite kanter och sen sättas ner frön och potatis.

Före (strunta i skuggan)


Under:


Efter! Tadaaa!


Så himla nöjda! Vi har planerat att sätta potatis, morot, palsternacka, lök och jordgubbar. Och sen ska vi flytta smultron dit. Vi har massa smultron under och i våra vinbärsbuskar. Dom ger knappt några bär. Så vi tänker ta ut dom och sätta dom i landet nu.

Jag älskar vår gård ju mer det händer på den. <3 Nu har vi verkligen boat in oss på gården också och gjort den till vår.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv


Skapa flashcards