Alla inlägg under september 2021
Vilken härlig eftermiddag vi hade. Jag unnade mig att stämpla ut lite tidigare för att vi skulle hinna plocka lingon på eftermiddagen. Vi tog med fika och for iväg till skogs. Någon timme senare hade vi fyllt en hink med dom största lingonen jag någonsin sett! Dom var liksom tre gånger så stora som ett vanligt lingon. Mamma tipsade oss om ett ställe och jag tror vi som längst var 100 meter ifrån bilen. Då är det verkligen kul att plocka.
Vi tog obligatorisk fikapaus och njöt av att bara sitta i skogen. Underbart.
Keaton var med och höll koll på läget. Förhoppningsvis haft han varnat oss om det kom en björn, men det är nog tveksamt. Han såg ut att njuta bra nog när han la sig i riset. Nu är han också trött efter några timmar utomhus.
I fredags var vi på Flottaren och käkade pizza och då såg jag en sån fin liten dekoration jag var tvungen att härma. Så enkel men fin, och perfekt nu när hösten är på G.
Nej, tänker ni. Nej, så är det ju också. Det är bara vi som har gjort om veckan lite hemma hos oss.
Middagsplanerna igår blev ändrade till tacos så då låtsades vi att det var fredag. Tacos, cola och Wallander - mer fredag än så kan det väl inte bli? Idag åt vi plock och drack upp resterna från en flaska rosé. Ja, ni hör ju. Lång helg här hemma. Kanske är det man ska göra jämt. Låtsas som att det är helg i flera dagar? Förutom det har jag också jobbat och gått en efterlängtad brorunda med Karin och Selmis. Det var så längesen nu och verkligen kul att ta upp det igen. Lagom till slask och kyla..
Jag och Marcus har spelat några vändor couronne, så kul!
Både igår och idag har vi pysslat på med det som gården ger oss. För en dryg vecka sen skördade vi maaaassa örter som vi mixade grovt med salt. Det har legat och torkat och igår blev det torrt. Så då mixades det igen och tadaaa - gårdens örtsalt.
Vi trodde att i och med att vi gjorde örtsalt skulle ha använt upp en stor del av våra örter. Men icke. Vi har så mycket kvar. Så vi jobbar vidare med att göra saker som gör att vi kan njuta av skörden hela året. Idag blev det två sorters kryddsmör. Ett persiljesmör och ett med rosmarin, gräslök och timjan. Mums.
Och på tal om närproducerat! Imorgon får vi griskött från en gris som har gått och levt på en gård en mil utanför Sveg. Jag är otroligt taggad på att äta kött från en gris som haft det riktigt bra. Hoppas det smakar så gott som jag inbillar mig. Varför exportera när man kan få hela kostcirkeln från Sveg?
Vad gjorde vi i lördags? Jo, vi handlade! Storshopping i Sveg. Vi fick ett presentkort i julklapp och jag fick ett presentkort när jag fyllde år. Båda på 64kvadrat och båda av snälla Viola. I lördags bestämde vi oss för försöka använda upp det, och det lyckades vi med.
Vi köpte flera olika ljus. Blockljus och skruvade stearinljus.
En kanna, typ för varm choklad.
Godsaker. En balsamico med choklad, en marmelad, en pistagekräm och vit choklad.
Två höga krukor med apor på. Till vårt aphus tänkte jag skriva, haha. Men vi har ju mycket apor hemma hos oss.
Ett decilitermått som matchar måttsatsen jag fick när jag fyllde år.
En kökshandduk. Designad Ernst <3
Ett stort serveringsfat eller ugnsform.
Tack snälla Viola för att vi fick fylla upp vårt hem med dessa fina saker <3
För några dagar sen stod dessa i full blom och nya knoppar var på väg. Nu - sopslut. Det börjar bli dags att byta ut blommor mot rönnbär och ljung.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
|||||
6 | 7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 | |||
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | |||
27 | 28 | 29 |
30 | ||||||
|