sannaveronicasvensson

Direktlänk till inlägg 19 juli 2021

Mys i Mora

Av Sanna Svensson - 19 juli 2021 23:19

Hemma igen efter en mysig helg i Mora. Borta bra men hemma bäst säger man, och så är det. Men jag har saknat mitt Mora och det var härligt att vara där och bara vara. Oftast när man varit dit nu på slutet, i corona-tider, har det varit stress för att man bara ska ner och köpa något i princip. Nu hade vi tid att bara chilla.

Vi kom ner i lördags efter lunch. Vi handlade och åkte ut till Garsås. Ja, vi har ju mest varit i Garsås men det hör till Mora. Där väntade pappa, Alicia och Arne på oss och det var fint att se alla igen. Vi gjorde inget speciellt den dagen, utan bara umgicks. Det som betyder mest. På kvällningen grillade vi till middag och det var mysigt att sitta ute och äta en god middag allihopa. En riktigt sommarkväll. Sen satt vi ute hos pappa en stund och småpratade innan vi avslutade kvällen i soffan. Bara grejen att kunna sitta ute utan mygg. LYX! Inte en mygg eller knott har jag sett till den här helgen.

På söndagen vaknade vi och strax därefter kom Alicia och kollade om vi var vakna. Vi åt frukost och sen ganska direkt lunch och bestämde under tiden vad vi skulle göra. Det blev till att besöka en fäbod som ligger mellan Garsås och Rättvik. Lagom nära och bra.

Det var en väldigt mysig fäbod med massa djur som var hur tama och kelvänliga som helst. Vi spenderade mest tid med kaninerna där man kunde gå in och sitta hos dom.


Vi klappade getter och Arne hittade en kompis.


Kossorna klappade vi också men dom var lite läskiga. En av dom buffade till flera personer så man höll sig lite på avstånd.


Vi avslutade med en fika innan ösregnet kom och vi rörde oss hemåt igen. Vi hade planerat att spela frisbeegolf i Hemus men ett ostabilt väder och en tupplur gjorde att den planen blev inställd.

På kvällningen åkte ut och Marcus in till Mora för middag. Vi strosade vid kajen och på gågatan först innan vi slog oss ner på Wasastugan. Vi tog en varsin köttbit och det var så gott! Mmm.

Vi avslutade kvällen med efterrätt från Ica hos pappa i hans soffa.

Och idag har vi åkt runt lite mer. Vi besökte Nusnäs och dalahästtillverkningen. Sen åkte vi ut till Selja och hälsade på Mino, mormor och morfar. Vi hade tänkt strosa lite på stan men kombon med Keaton och sol gjorde att vi hoppade det. Vi köpte en varsin macka som vi tog med till bilen och körde mot Sveg samtidigt som vi åt lunch.

Hemma igen har vi inte gjort så mycket. Marcus vilade när han kom hem och jag rensade ogräs i löklandet. Vi åt en glass till middag och sen har vi mest slappat framför TV:n. Jag har duschat så nu ska vi slappa lite till innan det blir sängen. Det var en sammanfattning av den här helgen och måndagen. Väldigt bra helg och jag kom verkligen ner i varv. Det behövdes några dagar av bara chill och ingen stress.

Imorgon ska vi ut på tur igen, då norrut mot Östersund. Det ska bytas bromsar på bilen. Tjoho va kul med bil.

 
 
Ingen bild

Anne

20 juli 2021 08:41

Vilka gulliga djur! Jag tycker också att kossor är ganska otäcka. Blev jagad av en flock en gång. Håller med om att bil är så bra att ha. Kan upptäcka så mycket.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sanna Svensson - Torsdag 15 feb 21:07

En solig morgon på väg till jobb på annan ort. Vi fick göra en räddningsinsats av vår bro som höll på att rasa när snön smälte. Det var längesen jag kände sån stress som när vi hörde att spikarna centimeter för centimeter drogs ut från hus...

Av Sanna Svensson - Fredag 19 jan 20:03


Och en god frukostmacka åts i solskenet långt inne, borta från kylan. ...

Av Sanna Svensson - Måndag 15 jan 15:46

Den här helgen hann knappt börja innan den slutade kändes det som. Jag gissar att det var för att heeela lördagen spenderades i curlinghallen. Vi har ett tjejlag anmält till division 2-spel. Så i helgen var första sammandrabbningen. Det blev en inten...

Av Sanna Svensson - Måndag 8 jan 12:57

2023. Dags för årets sammanfattning av året som passerat. Eftersom jag varit så himla dålig på att blogga det här året så känns en sammanfattning absolut aktuell. 2023 har innehållit det mesta. Mellanmjölk men främst djupa dalar och höga toppar. Et...

Av Sanna Svensson - 24 december 2023 02:00


Vår jul i år blev inte som tänkt. Influensa som först slog till mot Marcus och sen mig. Det blir så ibland. Jag hoppas att ni alla får en fin jul! ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards