Direktlänk till inlägg 23 oktober 2019
Idag såg jag ett recept jag kände att jag bara måste prova. Morotsrulltårta. Jag har aldrig bakat morotskaka. Men idag tog jag ett litet steg framåt.
Tårtbotten
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
0,5 dl majs- eller rapsolja
Ca 2 dl fint rivna morötter
1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggfluffet.
4. Riv morötterna och vänd sedan ner dem och oljan i de övriga ingredienserna.
5. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Bred ut smeten jämt över bakplåtspappret.
6. Baka i mitten av ugnen i ca 5 minuter, tills kakan är genombakad. (Jag hade den inne i närmare 10 min, och ändå var den lite ogräddad på ett ställe.)
7. Ta ut kakan ur ugnen, vänd den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper som du sockrat lite. Ta av det gamla bakplåtspappret försiktigt och låt kakan svalna helt.
Cream cheesefyllning
50 gram rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200 gram kall cream cheese
1. Vispa smöret i ca 2-3 minuter.
2. Blanda i florsocker och vaniljsocker och vispa i nån minut till.
3. Vänd i cream cheese och vispa tills du har en styv frosting. Övervispa inte.
4. Bred fyllningen tunt över den kalla kakan. Rulla ihop till en rulltårta. Pudra med florsocker om du vill.
Kakan är godast kall och håller sig i kylen i flera dagar.
Den blev supersaftig och god, mäktig som tusan. Jag ser framemot att fika av denna goding imorgon också.
Plötsligt händer det. Plötsligt kom jag på att jag skulle blogga och då gäller det att passa på. Det är ju något jag vill göra men jag glömmer helt enkelt bort det. Jag minns inte ens det senaste inlägget jag skrev men det var väl ett bra tag sen. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 |
6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 |
13 | |||
14 |
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 |
|||
28 | 29 |
30 | 31 | ||||||
|