sannaveronicasvensson

Alla inlägg under oktober 2019

Av Sanna Svensson - 23 oktober 2019 23:47

Idag såg jag ett recept jag kände att jag bara måste prova. Morotsrulltårta. Jag har aldrig bakat morotskaka. Men idag tog jag ett litet steg framåt.

Tårtbotten
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
0,5 dl majs- eller rapsolja
Ca 2 dl fint rivna morötter

1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).

2. Vispa ägg och socker poröst.

3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggfluffet.

4. Riv morötterna och vänd sedan ner dem och oljan i de övriga ingredienserna.

5. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Bred ut smeten jämt över bakplåtspappret.

6. Baka i mitten av ugnen i ca 5 minuter, tills kakan är genombakad. (Jag hade den inne i närmare 10 min, och ändå var den lite ogräddad på ett ställe.)

7. Ta ut kakan ur ugnen, vänd den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper som du sockrat lite. Ta av det gamla bakplåtspappret försiktigt och låt kakan svalna helt.

Cream cheesefyllning
50 gram rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200 gram kall cream cheese

1. Vispa smöret i ca 2-3 minuter.

2. Blanda i florsocker och vaniljsocker och vispa i nån minut till.

3. Vänd i cream cheese och vispa tills du har en styv frosting. Övervispa inte.

4. Bred fyllningen tunt över den kalla kakan. Rulla ihop till en rulltårta. Pudra med florsocker om du vill.

Kakan är godast kall och håller sig i kylen i flera dagar.


Den blev supersaftig och god, mäktig som tusan. Jag ser framemot att fika av denna goding imorgon också.

Av Sanna Svensson - 22 oktober 2019 23:19

Dagen började tidigt idag, redan strax efter sju. Jag fixade mig och åkte ner för ett ärende på stan. Efter det åkte jag hem igen och pluggade en sväng.

Precis vid lunchtid fick Marcus besked om att hans föredetta kollega lagt undan massor av banankartonger till oss. Så vi åkte till Ica direkt och hämtade. Det blevtre vändor dit innan vi fått med oss nästan alla.


När alla kartonger var inburna lagade jag snabbt lunch till hungriga oss. Sen chillade vi ett tag innan det återigen var dags att få hjärtat i halsgropen. SOS-appen larmade om en bilbrand i vårt närområde. Första tanken var att det brann vid centrum, men sen blev jag såklart orolig att det var vår bil som brann. Denna gång var det en taxibil som fattat eld under färd. Hemskt men skönt ändå att det inte var en anlagd brand denna gång.


När vi checkat läget gick vi in igen och kollade på TV. Sen åkte vi till Erikslund för att Marcus skulle kolla på nya iPhone. Hemma därifrån satte vi oss i soffan och spelade Mario.

Imorgon ska han vara borta större delen av dagen för att flyga simulator. Så vi får se vad jag ska roa mig med.

Av Sanna Svensson - 21 oktober 2019 15:12

Idag har det verkligen varit måndag hos oss. En riktigt bra och vanlig måndag. Skönt. Dagen började med att jag åkte och gymmade i typ 45 min. Det var ett tag sen sist så det var helt klart på tiden. Det kändes bra, väldigt bra. Det märktes verkligen på vikterna jag använde att mina armar har blivit starkare vilket är motiverande.

Väl hemma igen tog jag och Marcus en promenad med Keaton i det gråa vädret. Sen åkte vi och åt lunch och efter det blev det veckohandling på Ica. Nu är vi precis hemkomna. Jag har duschat och nu har jag öppnat skolböckerna. Det kommer bli någon timme plugg och sen ska det lagas middag och kollas på PH. En väldig skön och vanlig måndag i Vässan. Det gäller att ta vara på dom här vardagarna. Snart är det särbo-liv som gäller.

Av Sanna Svensson - 20 oktober 2019 10:44

Igår hade vi en trevlig kväll. Vi var bjudna på middag till Bea och hennes Chrille. Dom bjöd på pasta med chark till. Och rosé. Till efterrätt hade vi köpt med oss en megachokladboll från kondis i Sveg, som vi delade på. Förutom mat så bjöd kvällen på skratt och mycket prat. Fina människor <3

Av Sanna Svensson - 17 oktober 2019 19:40

Det var några dagar sen sist nu. Livet har kommit imellan och det har varit fullt upp. Att kombinera flytt, plugg, vardagsliv och allt däremellan är inte helt lätt alla gånger.

Just nu är vi i Sveg och har varit här sen i tisdags. Vi åkte upp med ett lass grejer och sen har vi stökat med lite annat.

Idag vaknade vi upp hos mamma. Vi tog en lugn förmiddag innan vi åkte och gjorde lite ärenden. Vi tog en lunchdejt på kondis och sen åkte vi till Härjis. Där har vi nu lagar mat och sen köpte vi med oss chokladboll som vi åt till efterrätt.

Nu på kvällskvisten ska vi nog bara slappa och plugga lite. Av olika anledningar har det knappt blivit nå plugg gjort för mig sen jag kom hem från Växjö. Men idag satte jag mig ner och lyssnade på några föreläsningar. Bara man kommer in i det igen så kommer man ju ihåg hur roligt det är och att man bara vill lära sig mer och mer. Så jag kommer nog inte kunna låta bli att hålla fingrarna borta från datorn ikväll.

Imorgon åker vi tillbaka till Västerås. Där kommer jag vara kvar sen tills jag ska till Växjö nästa gång. Det ska bli skönt att landa lite och bara vara på samma ställe ett tag.

Av Sanna Svensson - 13 oktober 2019 20:25

Ja, dom tre orden sammanfattar min helg i Västerås rätt bra. Men vi tar det från början. I fredags kom jag äntligen hem till Marcus och Keaton igen. Tågresan flöt på bra. Fram tills att det var ungefär 2 km kvar. Då var det något massivt signalfel som gjorde att tåg stod stilla lite här och var. Vi blev stående i drygt 40 min innan vi fick rulla fram. Så snopet, när det var så nära. När vi äntligen kommit hem hade Marcus fixat en överraskningsmiddag, sötnos.


På kvällen gjorde vi inte så mycket mer. Kramades i soffan och kollade på en film (som jag somnade till). Sen var det väldigt, väldigt skönt att somna i sin egna säng.

På lördagen tog vi lång sovmorgon utan att ha någon klocka ställd. På dagen gjorde inte speciellt mycket. Vi packade några flyttkartonger och tog en promenad. Och sen det vanliga, tvättade och åt mat.

På kvällskvisten kollade på vi en Beck-film och åt godis. Vid läggningsdags hände det mest dramatiska på hela dagen. Jag har laddat ner den SOS-app som finns. Jag fick en notis att det brann i en byggnad nära oss. Rusade ut på balkongen och såg massor av rök från parkeringen typ. Vi klädde på oss och gick ut för att kolla. Pizzerian i centrum brann för fullt och det var världens pådrag. Det tog ett tag innan vi kunde somna sen kan jag meddela...


Idag vaknade jag vid 10. Vi drog oss lite innan vi gick upp och åt mannagrynsgröt till frukost. Mumsigt. Sen tog vi en promenad, som blev någon kilometer tror jag. Vi gick förbi pizzerian och kollade, eller det som var kvar av den...


Så sjukt. Men men. Vi njöt iallafall av solens stålar. Så skönt höstväder. När vi kom in planerade vi handlingslista och Marcus berättade om sitt pizza-sug som han hade haft sen dagen innan. Dagens lunch blev alltså en pizza att dela på, framför NCIS.

Efter det åkte vi och handlade och pratade med alla Marcus gamla kollegor. Vi hämtade också med oss 10 banankartonger som vi nu har packat i med lite allt möjligt. Nu står det kartonger lite här och var.

Vi båda blev så mätta efter lunchen att vi inte kunde äta någon middag, haha. Så vi ska nog ta en macka nu och sen bara slappa i soffan framför en film eller så.

Av Sanna Svensson - 11 oktober 2019 16:59

Snart, snart får jag krama om min favorit igen. Nu väntar tre hela veckor av distansstudier. Me like!

Av Sanna Svensson - 9 oktober 2019 20:08

Idag är det en trött tjej som sitter här. Eller det är bättre nu än vad det har varit. Vilken dag det har varit. Pust. Idag har min hjärna varit som en kombination mellan en pingpong-match, en tallrik sönderkokad havregrynsgröt och frågetecken. Det har varit juridik hela dagen, från morgon till slut. Vi började med straffrätt och fortsatte sedan med processrätt. Större delen av dagen har vi gått igenom gripa, anhålla, häkta. Saker som jag ALDRIG jobbat med. Är det konstigt att man är lite lätt trött? Det kommer sätta sig, det vet jag. Men just nu är det aningen snurrit uppe i bollen.

 

 

 

Vi fick tack och lov sluta lite tidigare idag, så vi var hemma långt innan 16 vilket var så skönt. Då la jag mig i sängen, vilade en stund och kollade sedan på PH. Efter det läste jag lite domar och nu har jag varit och handlat mellis tills imorgon och tågresan hem. Det slank också med en påse linschips tills ikväll. Ops…. Under dagen har jag hunnit med att prata med pappa, mamma, Arne och Alicia och Marcus. Det är tur att det finns telefon, WhatsApp och Facetime när man är lite lonely här i staden. 


Nu ska jag kolla på Bonde Söker Fru (mammas fel att jag börjat kolla på det) och sen blir det en dusch innan det ska dejtas med John Blund. Imorgon har vi mycket variation på lektionerna. Rätt nya ämnet allihopa så det ska bli superkul. Jag är taggad! (det kan också ha något att göra med att imorgon är det torsdag och sen är det fredag och då åker jag hem igen)

 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards